typer av tandläkare

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-07
Tandläkare erbjuder en viktig tjänst i vårt samhälle . De tillbringar sina karriärer utvärdera oral hälsa , behandla olika problem och hjälpa miljontals människor att bibehålla en hälsosam munnar . Munhålan är en av de viktigaste och mest komplicerade delarna av den mänskliga kroppen. En tandläkare kan hjälpa sin patient förebygga många sjukdomar och störningar som kan uppstå i munnen

Historia

Tandvård har funnits sedan 7000 f. Kr. Skickliga hantverkare var kända för att fungera på patienter som använder deras dagliga verktyg . Tandröta var mycket vanliga i dagar innan tandkräm . Många samhällen skulle bara dra skämda tanden på tång . Egyptierna i forna tider var den förste att utöva tandkirurgi och proteser . Modern tandvård utvecklat av 17th century Europa . Charles Allen skrev en bok om tandvård år 1685 , vilket ledde till studier av Pierre Fauchard i Frankrike . Fauchard , som är känd som den ledande pionjär inom den moderna inom tandläkaryrket , var först med att använda tandfyllningar och han upptäckte de kemikalier som orsakar karies .

Typer

Inom tandvård kan man få en Master of Science i Dental folkhälsa . Denna icke-klinisk specialitet behandlar frågor som fluoridering offentliga dricksvatten och fördelarna med att använda kommersiella munvatten . Endodontists är tandläkare som är specialiserade på drift i roten av en tand , till exempel rotfyllning kirurgi . Oral och maxillofacial patologer , radiologer och kirurger alla handskas med oral och maxillofacial sjukdomar . Muntlig kirurger hantera ansikts operationer , implantat och extraktioner tand . Ortodontister är specialiserade för att behandla bettavvikelser , sneda tänder och överbett . Till exempel är de ansvariga att föra in tandställning och vasaller . Periodontists är specialiserade för att behandla den parodontala sjukdomar som gingivit , lågkonjunktur och parodontit . Pedodontists specialiserade på att arbeta med barn , medan en protetikern specialiserat sig på att hantera implantat och rekonstruktiv kirurgi.

Funktioner

Den vanligaste funktionen hos tandläkaren är att bevara hälsan i munnen . Tandläkare fylla ofta hålrum med amalgam eller komposit för att upprätthålla livet på en tand . Tandläkare ge patienter med munhygien , rådgivning och röntgenstrålar . Tandläkare är viktiga eftersom de sprida budskapet om vikten av god tandhygien . De har ofta undervisa patienter hur man korrekt att borsta , tandtråd och polera tänderna .

Missuppfattningar

En stor missuppfattning om tandvård är att alla tandvård innebär smärta . I själva verket borde praktiskt taget alla tandvård vara fri från obehag . Om du känner smärta medan hos tandläkaren , alert din tandläkare . Ofta är tandläkaren ovetande om den smärta och kan vidta åtgärder för att lindra obehaget . En annan missuppfattning är den höga kostnaden för att få tandvård arbete . En familj kan omfattas av tandvårdsförsäkringen för ett mycket rimligt pris , särskilt jämfört med vanliga sjukförsäkring .

Fördelar

Årlig dentala checkups har visat sig bidra till att säkerställa oral hälsa . Särskilt i växande barn , regelbundna besök hos tandläkaren är avgörande för att diagnostisera problem tidigt innan de går över styr . Studier har också visat att dålig munhygien kan leda till stora medicinska problem i andra delar av kroppen , särskilt i hjärtat .

Previous:nothing Next:hur man rengör en elektrisk tandborste efter en förkylning

Relaterade artiklar


 • vad är bäst sonic tandborstar ?
 • om tandsköterska verktyg
 • Oral-B eltandborste
 • hur att bleka tänderna hemma
 • hur man ska fastställa ett hem tandblekning kit
 • hur man kan förebygga fluoros hos barn
 • bra endodontist
 • om Dental Labs
 • hur de ska följa god munhygien riktlinjer
 • fakta vitare om tandkräm
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com