ärftliga parodontala sjukdomar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-04
Tandlossning , även kallad gingivit eller parodontit , är en bakteriell infektion i tandköttet som leder till smärta och inflammation , och kan potentiellt orsaka tand och förlust av benmassa i munnen . Även om det primära orsaken till tandlossning är dålig munhygien , bevis visar att nästan en tredjedel av amerikanerna är genetiskt predisponerade för att utveckla ärftliga parodontala sjukdomar . Eftersom många människor upplever inga symptom på sjukdomar i tandköttet tills avancerade stadier är rutinmässig tandvård nödvändig för att förebygga sjukdomar i tandköttet och säkerställa hälsa i tandköttet och tänderna .

Betydelse

Så många som 75 procent av amerikanerna lider av någon form av tandköttsproblem , enligt University of Maryland Medical Center . Många faktorer ökar risken för att utveckla sjukdomar i tandköttet , men cirka 30 procent av människor har anlag för ärftlig tandlossning . Många människor som är genetiskt mottagliga för att utveckla sjukdomar i tandköttet är omedvetna om deras ökade risk status , och kan vänta med att söka hjälp för tandköttsinflammationer och sår i munnen tills tandköttssjukdomar har orsakat stora tandproblem .

Funktioner

Gum Sjukdomen orsakas av den bakteriella bildningen av plack på insidan av munnen som hårdnar och bildar omfattning eller tandsten om det inte avlägsnas . Bakterierna som svarar för tandlossning orsaka tandköttet blir ömma, inflammerade och infekterade . Tandköttet kan visas röda eller svullet och blöder lätt när den borstas . Som villkor förskott , tandköttet dra sig bort från tänderna och fickor form . Den infekterar bakterier frisätter proteiner som skada tandköttet och ben i munnen och käken , vilket leder till uppkomsten av vikande tandkött .

Utan behandling kan benskörhet vara betydande , och tänderna kan börja falla ut . Ärftliga tandlossning gör en person mer mottagliga för effekterna av denna bakterie , och ökar risken för sjukdomar i tandköttet även när tänder och tandkött ordentligt omhändertagna med regelbunden tandborstning och kontroller hos tandläkaren .

Identifiering

Enligt till American Dental Association , många människor med tandlossning har inga symptom och kan bara upptäcka att det är ett problem vid en rutinmässig tandläkarkontroll . När symtomen på ärftliga tandlossning förekommer , är de samma som i samband med typiska tandköttsproblem . Parodontit orsakar vanligtvis rött, svullet tandkött som blöder lätt , en dålig smak i munnen , ständigt dålig andedräkt , utseendet på vikande tandkött eller längre tänder , pus eller utsläpp nära tandköttskanten , lösa tänder , en förändring i bett eller i sätt tänderna passar ihop , eller en förändring i montering av partiella proteser .

Förebyggande /Lösning

Det faktum att tandlossning sällan medför några symptom gör åtgärder är mycket viktiga för att skydda tänder och tandkött. God munhygien , inklusive tandborstning och tandtråd två gånger varje dag , är en viktig del i att förebygga tandlossning . Regelbundna tandundersökningar och en näringsriktig kost hjälper också att hålla tandkött och tänder friska . Den som kan löpa högre risk för tandlossning beror på genetiska faktorer bör rådgöra med sin tandläkare om råd för att förebygga sjukdomar i tandköttet i framtiden . Behandling av tandköttssjukdomar innebär rengöring och fjällning av tänderna, kirurgi undanröja eventuella återstående djupa fickor under tandköttet , i låg dos topikal eller oral antibiotika , och regelbundet underhåll vård .

Ärftliga Överväganden

En stark koppling har gjorts mellan utvecklingen av tandlossning och ärftliga . Studier har visat att barn till föräldrar med tandlossning är cirka 12 gånger större risk att testa positivt för de bakterier ansvariga för att orsaka tandlossning än andra barn. Vissa personer som utvecklar tandlossning har genetiska faktorer som påverkar faktor interleukin- 1 , direkt en cytokin som deltar i inflammatoriska reaktioner . Personer med denna specifika immunförsvaret faktor är 20 gånger större risk att drabbas av avancerade stadier av tandlossning än de utan faktorn .

Previous:nothing Next:fördelar och nackdelar med Invisalign hängslen





Relaterade artiklar


 • fördelar och nackdelar med porslinsfasader
 • hur man kan bli av dålig andedräkt
 • Så för att lindra och hantera smärtan av distanser
 • Hur bra är Braun Oral elektrisk tandborste ?
 • som uppfann krön blekning strips ?
 • om visdomständer
 • hur man vitare tänder på en timme
 • hur lätt svullet tandkött när du har tandställning för tänderna
 • hur du får ditt barn att borsta tänderna - ett roligt sätt
 • hur man borstar och tandtråd tänderna ordentligt




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com