hur man gör hemmagjord tandkräm

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-23
Oavsett om du försöker spara pengar , Go Green , undvika eventuella cancerframkallande eller hitta den perfekta smaken , gör din egen tandkräm hemma är ett enkelt alternativ till köpta varumärken . Detta kan vara något som du bara kommer att använda när du får slut på din favorit tandkräm , behöver något enkelt för camping eller du kanske bara älskar det så mycket att du aldrig kommer att köpa en tub med tandkräm igen . När du experimenterar med några tekniker är jag säker på att du kommer att kunna komma med ett recept som passar din smak , och samtidigt spara pengar på samma gång .

Du behöver:
bakpulver
. Havssalt.
Glycerin.
Peroxid.
Eteriska oljor.
Torkade örter eller citrus .


1 .
jag började göra mina egna tandkräm medan camping , som ett sätt att skära ner på poster som var packade och lätta min last . Jag har nu tre recept som jag gillar bäst. Du kanske måste experimentera lite med mina recept , speciellt när du lägger smak att lista ut vilken kombination som fungerar bäst för dig . För det mesta , för mig , stannar grundreceptet detsamma, men jag fortfarande ändra mängden smak jag använder då och då .
2 .
eteriska oljor jag gillar att använda är livsmedelsklassade citron , lime , apelsin , kanel , pepparmynta och grönmynta . Olika kombinationer jag gillar är citron- lime och citron-pepparmint . Vissa eteriska oljor har en starkare smak än andra, kan du ofta få en god uppfattning om styrkan i smak av hur stark doften är .
3 .
jag få min torkade örter från min trädgård . Jag torka dem och mala dem till ett fynd pulver med en mortel . Jag använder mest olika myntverk , inklusive citron mint och choklad mynta . För torkade citrus , rivet skal jag helt enkelt lite av citron , lime eller apelsin ringning , låt den torka och slipa sedan den med en mortel . Min kanel kommer direkt från mitt köksskåp . Återigen kommer olika torkade pulver har starkare smaker .
4 .
Mitt första recept är en torr en som kan lagras i en liten murare burk på disken .

Blanda ihop :
9 msk bikarbonat
6 msk salt
1-3 teskedar torkade örter , krydda eller kanel för att passa din smak . Jag börjar alltid genom att lägga till ett lägre belopp , smakade på den och sedan göra ett beslut om att lägga till fler eller inte .
5 .
Detta recept är en pasta som kan lagras i en liten burk murare . på disken

Blanda ihop :
9 msk bikarbonat
6 msk salt
2-3 msk glycerin
10-15 droppar eterisk olja , att smaka
eller
1-3 teskedar torkade örter , krydda eller kanel för att passa din smak .

Du kanske vill lägga lite mer eller mindre glycerin , beroende på hur tjockt du gillar din pasta vara .

När du är redo att borsta , doppa din tandborste i pasta för att få en bekväm belopp att använda .
6 .
sista recept är vad jag har används mest för camping , eftersom jag är redan tar lite peroxid i mitt första hjälpen kit , passar en liten behållare med bakpulver fint i kitet också . Detta är det enklaste att göra och använda . Det kräver inte någon pre-blandning och kan användas hemma lika lätt som ute på spåret .

Splash lite av peroxid på din tandborste , doppa den i bakpulver och sedan borsta .

tips och varningar


 • Mixa och matcha tills du hittar din perfekta smaken.


 • Previous:nothing Next:att bota dålig andedräkt har en god munhygien

  Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga hål skador från soda
 • hur man får vitare tänder gratis och naturligt
 • mun vakter och hängslen
 • olika typer av hängslen för tänderna
 • hur man kan bli av dålig andedräkt
 • problem med partiella proteser
 • hur du bleka dina tänder naturligt
 • hur man kan få gratis tandreglering
 • hur du hittar den bästa tandblekningsmedel
 • partialprotes alternativ
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com