hur man tar hand om tandproteser

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-08
Vissa människor , ung eller gammal , som förlorade en del eller alla sina tänder bära tandproteser . Proteser görs liknar den naturliga tänder . De är gjorda för att förbättra utseendet på en persons leende och hjälpa till att fylla ut utseendet i ansiktet . Korrekt protes vård är viktigt för både hälsa dina proteser och mun . Oavsett om du har full eller partiella proteser , praxis följande steg för att ta hand om ditt löständer

Du behöver : .
Kunskap
Rätt munhygien .


1 .
Som naturliga tänder , borsta tandproteser vardagliga med en mjuk borste tandborste för att avlägsna matrester och plack . Göra samma sak mot tandköttet och tungan . Borsta dina proteser förhindrar bestående fläckar och håller din mun frisk .
2 .
Hantera dina proteser med omsorg . De är mycket känsliga och kan gå sönder lätt om de är tappade . Håll dem under en mjuk handduk eller stå över en bassäng fylld med vatten när du hanterar dem .
3 .
Var försiktig när man äter varm eller hård livsmedel och vassa ben eller skal . De kan skada dina proteser .
4 .
När du inte använder dina proteser , blötlägg dem i vatten eller i en protes lösning som rekommenderas av din tandläkare . Proteser kommer att förlora sin form om man tillåter dem att torka ut . Aldrig placera dem i varmt vatten eftersom detta orsakar dina proteser till varp . Även lagra dem på en plats borta från barn och husdjur .
5 .
Undvik att rengöra dina proteser med rengöringsmedel som är slipmedel såsom blekmedel eftersom det kommer att skada dem . Din tandläkare brukar rekommendera en protes rengöringsmedel som är säkert och effektivt för rengöring av proteser .
6 .
bort dina proteser före sänggåendet . Detta gör att tandköttet för att vila och främjar oral hälsa.
7 .
avstå från att göra mindre justeringar eller reparationer av dina proteser . Du kan allvarligt skada dem och skada din hälsa . Alltid se din tandläkare om dina proteser sönder , spricka , och chip eller om en av tänderna lossnar .


Previous:nothing Next:hur man gör en naturlig tandblekning pulver

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa en hjärna frysa
 • Periodontala sjukdom i de bakre tänderna
 • hur man kan bli av en kräfta öm
 • hur man kan minska smärtan från hängslen
 • hur du gör din egen tandkräm
 • typer av tandproteser
 • om komplikationer efter tandimplantat
 • hur man förebygger karies
 • hur man borsta tänderna
 • hur man gör en gurgla saltvatten för ont i tand - recept
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com