hur man undviker sjukdomar i tandköttet för evigt

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-28
Har du någonsin lämnat tandläkarpraktik full av ambition att äntligen börja ta bättre hand om dina tänder och tandkött ? Du borste och tandtråd i några dagar , till synes tillägnad ett nytt sätt att leva , och sedan , utan provokation , halka du tyst tillbaka till dina gamla vanor fram till vilken tid du besöka tandläkaren igen och cykeln startar om på ?
Gingivit , det första tecknet på tandköttsinflammation , gör tandköttet vara rött och svullet. Tandköttsproblem är den främsta orsaken till att människor förlorar sina tänder , och den goda nyheten är , du är den som kan förhindra det . Här är vad man ska göra

Du behöver : .
Tandtråd
Två tandborstar eller en elektrisk tandborste.
Vitamin C.
Listerine.
Tungskrapa .


1 .
Borsta tänderna för en fullständig 2 minuter varje gång du borstar . Om du vill förhindra sjukdomar i tandköttet , då måste du ägna 2 minuter , två till tre gånger per dag , till den praxis för god munhygien .
2 .
Borsta vid tandköttskanten . Tandköttskanten är den plats där gingivit börjar och är den mest eftersatt område i munnen . Placera din tandborste på en 45-graders vinkel så att en del av tandborste är genomträngande tandköttet och den andra delen rengör tänderna .
3 .
Har två tandborstar och växla mellan dem . Efter varje användning , låt en tandborste lufttorka när du använder den andra .
4 .
Skaffa dig en elektrisk tandborste. Studier visar att en elektrisk , roterande tandborste tar bort upp till 98,2 procent av plack , jämfört med 48,6 procent bort av en vanlig tandborste .
5 .
Ge ditt tandkött en bra massage . Med tummen och pekfingret , gnugga tandköttet två gånger om dagen för att öka blodflödet till området .
6 .
Ta några vitamin C. Även C-vitamin botar inte gingivit eller förebygga sjukdomar i tandköttet , enligt US Department of Agriculture 's Western Nutrition Research Center i San Francisco, Kalifornien , kan det bidra till att förebygga blödande tandkött .
7 .

gurgla med Listerine . Studier tyder på att användning av Listerine munvatten hjälper tandstenshämmande uppbyggd runt tandköttet , vilket minskar risken för tandköttsinflammation.
8 .
Skrapa tungan med en tungskrapa eller din tandborste . Skrapning tungan hjälper till att avlägsna bebyggda bakterier som kan vara giftiga för munnen. Skrapa tungan 10 till 15 gånger med något som inte är vassa att främja bästa möjliga tandhälsa .
9 .
Ta en ordentlig titt på din livsstil . Hur är din diet ? Är du äter tillräckligt mycket frukt och grönsaker? Röker du ? Dricker för mycket ? Är du under mycket stress ? Dessa typer av laster kan tömma kroppen på viktiga vitaminer och mineraler som behövs för en frisk mun . Eliminera dina tjänster och din mun kommer att tacka dig för det .
10 .
Sist men inte minst , tandtråd tänderna minst en gång per dag . Tandtråd kan bidra till att undanröja dålig andedräkt , minska rodnad och svullnad på tandköttet , och överlag förebygga tandköttsinflammation och samtidigt främja god tandhygien .

tips och varningar


 • Ignorera inte ont , blödande tandkött eller tandlossning . Dessa förhållanden kräver en omedelbar tandläkartid . Se din tandläkare om dina proteser passar olika bra . Skaffa en tand checkup minst två gånger per år .


 • Previous:nothing Next:hur man gör en resa till tandläkaren mindre stressande

  Relaterade artiklar


 • plack byggs upp i halsen : är det möjligt ?
 • hur du hanterar ditt barns tandvärk smärta tills du kan få till tandläkaren
 • hur att förstå hur tanden sura bär kan förstöra ditt leende
 • om proteser
 • hur du skyddar dina tänder från slipning
 • hur naturligt och säkert vitare tänder
 • hur fick dålig andedräkt på bara några dagar
 • hur man har ett friskt leende
 • hur man får vitare tänder gratis och naturligt
 • hur man använder bakpulver säkert
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com