partialprotes alternativ

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-12
En partiell protes är en flyttbar apparat konstrueras av en tandläkare för att ersätta förlorade tänder där ett fast alternativ är varken praktiskt eller genomförbart . Av de många olika typer av flyttbara apparater finns , listas nedan en kort beskrivning av de mest populära val med en rad olika estetiska alternativ , olika nivåer av komfort fysiskt och känslomässigt , olika långa livslängd och kräver olika underhåll .

Konventionella partiella proteser

En konventionell avtagbar partiell protes har en metall ram och metallspännen . Den knäppen håller partialprotes säkert på plats samtidigt som lätt kan avlägsnas för rengöring .

Semi-Precision partiella proteser

Semi-precision proteser hålls på plats av samverkande manligt /kvinnligt bilagor ligger på proteser och kronor som har placerats på den naturliga tänder som används för stabilisering.

täckproteser

täckproteser är placerade över friska naturlig tand rötter eller kort återstående tänder som kräver ändring i höjd , rotbehandling och beläggningar som liknar kronor . Den del av protesen som vilar under den aktuella rötter eller tänder innehåller bifogade filer som klämma på den enskilde beläggningar eller till en ram som håller protesen säkert på plats .

Implant täckproteser

Tillverkning av denna protes innebär flera månaders läkning efter kirurgisk placering av ett implantat i käkbenet . När helande är klar , passar en bifogad fil finns på protesen på området för operationen säkert över en förlängning skruvas in i implantatet och därigenom bibehålla protesen stöd och stabilitet.

Flexite partiella proteser

Tillverkad av semi-genomskinliga flexibel nylon termoplast utan metalltråd eller knäppe , dessa tandprotes låta färgen på patientens tandköttet syns igenom. Flexite deltonerna är praktiskt taget oförstörbara , sällan behöver justeras och har klämmor ( gjorda av samma material som protesen ) som vilar på tandköttet istället för tänder .

Previous:nothing Next:Fakta om tandblekning

Relaterade artiklar


 • Hur du tar en visdomstand semester smärtlindring
 • hur man uppskatta hur mycket hängslen kostnad
 • hur man kan bli av dålig andedräkt
 • hur man gör en mer produktiv tand schema
 • Kostnaden för tandimplantat vs proteser
 • historia : anestesiologi
 • fördelar och nackdelar med porslinsfasader
 • hur man rengör munnen vakt
 • hur du håller dina tänder vita naturligt
 • hur man förbereder ett barn för tandvård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com