Hur fungerar tandkräm arbete?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-18

Du behöver :
Bands
. Konsoler.
Limning material .
Distanser.
Archwires .
Buccal röret .

Inledning

Din mun är en värld full av många olika typer av organismer . I själva verket är din mun ofta hem för mer än 500 olika typer av mikroorganismer . De flesta av dessa organismer är bra och hjälpsamma . De hjälper smälta maten , och i vissa fall kan också hjälpa till att bekämpa sjukdomen och fungerar som en barriär av skydd för kroppen . Vissa av dessa organismer, såsom Streptococcus mutans , är inte bra . De är de mikroorganismer som kan orsaka tänder plack , missfärgning och dålig andedräkt. Det är därför det blir viktigt att träna bra tandhygien , främst borsta tänderna .

Betydelse

Tandkräm är ditt främsta försvar mot mikroorganismer i munnen som kan skada tänder och tandkött . Organismerna i munnen överleva och äta upp den överblivna mat som fastnar på och runt tänderna när du äter . De biprodukter från sitt ätande är syra och svavel . Syran startar snabbt att bära bort på emalj av dina tänder som orsakar hål . Svavel är den produkt som du kan lukta när någon har dålig andedräkt. Använda tandkräm när du borstar tänderna förhindrar båda dessa frågor .

Abrasives

Det första sättet att tandkräm fungerar är med hjälp av slipmedel . De flesta tandkrämer har mild slipande tillsatser . När dessa flyttas mellan tänderna och tandborsten , de hjälper rubba och ta bort en större mängd mikroorganismer och resterande mat än om du skulle bara använda borste och vatten .

Fluorid

Fluor är en annan viktig ingrediens i tandkräm . Eftersom syran börjar slita bort emaljen på dina tänder , fungerar fluor för att motverka att syra och hjälper till att skydda tänderna från framtida exponering för sura biprodukter vänster av mikroorganismer.

Plack

Många moderna tandkrämer är också bland nya ingredienser som triklosan och Xylitol . Dessa kemikalier hjälp hindra tillväxten av bakterier som producerar plack på tänderna . Plack kan orsaka hål i tänderna , och så småningom kan leda till tandlossning om den inte tas om hand ordentligt .

Previous:nothing Next:Hur gummibanden arbeta med tandställning ?

Relaterade artiklar


 • hur man borstar och tandtråd tänderna ordentligt
 • hur man får rabatterad tandvård genom en tandläkarutbildning
 • Så för att lindra smärta från tandvärk ... alla fysiska
 • hur man rengör plack från tandproteser
 • tandimplantat kostnader
 • hur man får vita tänder naturligt
 • om vikande tandkött
 • hur man hittar en bra tandläkare
 • tandhygienist krav
 • hur man motivera inköp av en tand vattenstråle
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com