Hur hängslen arbete ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-26

Flytta tänder genom ständig press

Hängslen arbete genom att flytta tänder under en period på cirka 24 månader . Denna rörelse är uppnåtts genom att sätta press på tanden som ska flyttas genom att dra ut vävnad som omger den , vilket gör att uttaget blir lösare , alltså lossa tanden tillfälligt . Benet kommer så småningom fylla i runt tanden i sin nya position , stelnar det på denna plats . Det finns olika former av hängslen , från den typ som fäster på framsidan av tänderna för att de som är utformade för att vara helt öppet så att de inte vara uppenbart synliga . Vissa människor bär även hängslen som tillämpas på ryggen på tänderna så att de kan inte ses alls . Ofta minst en tand måste tas bort för att göra plats för resten av tänderna för att ta en normal form . Detta är en vanlig del av behandlingen när käken är för liten för alla tänderna att sitta bredvid varandra .

Tillfälligt lösa tänder

Trycket placeras på varje tand som ska flyttas med hjälp av en båge tråd , som är en tråd som är hög profil och de kommer att försöka återgå till sin ursprungliga form . Tandläkaren böjer kabeln till önskad form , sedan lägger den till konsoler som limmas på tänderna . När kabeln är på plats kommer det att försök att återvända till sin forna form och gör att tänderna att genomgå tryck, som bryter ner ben i ett område och bygger om den i en annan . Detta är hur tänderna röra sig och stelna till en ny position . Ganska ofta kommer folk bära hängslen på sina tänder kunna känna några glapp i tänderna under denna process. Detta är helt normalt och bör inte på något sätt störa normal äta . Om det verkar som att tänderna är ovanligt lös är det dock en bra idé att se din tandläkare snabbt . Detta kan vara ett tecken på en annan störande tillstånd såsom cancer i munhålan och måste utvärderas omgående .

När behandlingen är över . . . Hållare

När tänder helt har tagit den nya formen och ben har hårdnat till ståndpunkt, som inträffar efter cirka två år att bära utrustning , är hängslen bort . Detta är dock inte slutet på den behandling som patienten är då försedd med en hållare för att göra vissa tänderna inte justera själva medan personen sover och eventuellt slipning sina tänder . Detta är ett vanligt problem med folk som burit hängslen , om benet inte har haft tid att härda helt runt tänderna i deras nya positioner kan det leda till att tänderna att vandra igen . Om patienten bett är avstängd på grund av en käke obalans , är det troligt att personen kommer att behöva en kirurgisk justering göras för att förhindra tänderna att återgå till sina tidigare positioner eller positioner som är ännu värre .

Previous:nothing Next:Finns det några biverkningar av cytostatika på dina tänder ?

Relaterade artiklar


 • om tandsköterska verktyg
 • Kostnaden för proteser kontra implantat
 • Hur du tar hand om dina tänder
 • Hur fungerar en tandläkare en rotfyllning ?
 • hur man förebygger sjukdomar i tandköttet
 • hur man kan stoppa en trasig tand från att skära tungan
 • hur man gör kanel tandpetare
 • hur man får rabatterad tandvård genom en tandläkarutbildning
 • hur du bleka dina tänder naturligt
 • endodontist verktyg
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com