beskrivning av partiella proteser

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-27
Individer med saknade tänder kan använda flyttbara partiella proteser att fylla dessa luckor . Enligt en tandläkare vård kan naturliga , skräddarsydda partiella proteser förbättra din munhälsa och ditt utseende . Samtidigt som kostnaderna kan variera från $ 300 till $ 8000, beroende på dina behov och budget , de flesta tandvårdsförsäkringen kommer att omfatta partiella proteser

Beskrivning

partiella proteser bestå av tandersättningar som är kopplade till en plast , utvecklad för att replikera naturliga utseende i tandköttet . En metall ram fäster partialprotes till din naturliga tänder , och kan förankras genom knäppen eller kronor placeras på dina tänder .

Vem behöver partiella proteser

Även om alla typer av proteser är vanligast för seniorer , alla med saknade tänder kan dra nytta av partiella proteser . De kommer att hålla din kvarvarande tänder på plats , gör tugga lättare, och de kommer att stödja dina läppar , som hjälper till med att tala tydligt och korrekt ansiktsdrag .

hand om partiella proteser

partiella proteser ska borstas dagligen , och lagras i rumstemperatur vatten när den inte sliten . Om justeringar av partiella proteser måste göras , ska du se din tandläkare , som at- home justeringar kan vara mycket skadligt för både den partiella proteser och din hälsa.

Montering av partiella proteser

Tandläkaren kommer att ta ett intryck av din mun , som kommer att användas av ett tandtekniskt laboratorium för att skräddarsy dina proteser .

Andra alternativ

Det finns flera protes alternativ . Broar är permanenta ersättare för en eller flera saknade tänder . Implantat monterade partiella proteser stöds av metallskruvar som opereras implanteras i käkbenet , under tandköttet. Helproteser är akryl baser med löständer , som används för att ersätta alla patientens tänder som antingen har fallit ut eller har tagits bort .

Previous:nothing Next:vad är en tandkrona uppbyggd ?

Relaterade artiklar


 • hur man undviker hål i tänderna
 • hur man rengör tänderna utan att använda tandkräm
 • att bota dålig andedräkt har en god munhygien
 • biverkningar av tandköttsproblem
 • hur man fixar en lös tandkrona
 • hur du tar bort vita fläckar på tänderna
 • hur man får vita tänder naturligt
 • hur du ökar vithet i tänderna
 • hur att bleka tänderna naturligt och billigt
 • visdomständer torr socket symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com