endodontist förfaranden

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-19

Basics

En endodontist specialiserat sig på att förse patienter med rotfyllningar . Den tandläkare arbetar med insidan av tänderna , endo är grekiska för inuti , och odont är grekiska för tand . När massa insidan av en tand blir skadad eller smittad är rotbehandling skyldig att behandla området . Root skada är en följd av karies , flisas eller trasiga tänder och många tandingrepp orsakar försvagning av det yttre skiktet av tandemaljen . En tandvärk resultat När området blir inflammerad . Obehandlad infektion kan leda till en abscess , feber eller infektion i blodet . En endodontist bort de smittade massa genom att borra ut kärnan av tanden . Hålet ersätts med spackel och vanligtvis en krona .

Utlösare

Patienter kan erkänna behovet av rotbehandling när ihållande smärta uppstår och området blir känsliga för kyla och värme . Tanden kan bli missfärgad eller börjar avrinning till lymfkörtlarna . Inredning hålrum ofta fångas på röntgen , eftersom patienten kan känna några symtom . När tandsubstans under tandköttet är för svag för att stödja återuppbyggnaden är en metall post införas för att hålla den nya kronan . Några av de ursprungliga tanden är kvar för att hjälpa till i käken och underhålla tugga förmågor .

Behandling

De flesta tandläkare får också utbildning som endodontists , även om vissa är specialiserade på behandling av rotkanalen behandling och ta emot remisser från de allmänna tandvård praxis . Ofta endodontists kommer behandla infektionen med en runda antibiotika under en vecka till tio dagar innan borrningen tanden . Lokalbedövning bedövar munnen ska så lite smärta kännas under borrningen . När roten nerven tas bort tillsammans med överskottet massa bör patienten känner aldrig smärta i det området igen . Tillsatsmaterialet är cementerade i kaviteten att säkra den. En tillfällig fyllning är placerad över öppningen tills patienten vidtar åtgärder för en permanent krona som skall bifogas . När en rotfyllning är klar kan tanden inte användas för tugga tills en permanent krona är på plats . En krona eller mössa över tanden fungerar precis som en vanlig tand efter förfarandet .

Kostnader

rotfyllningar kan vara dyrt och omfattas normalt till 50 procent på de flesta tandvårdsförsäkringen planer . En fullständig restaurering med rotbehandling och krona kan köra mellan $ 1. 500 och $ 3. 000 . Generellt tandläkare föredrar att utföra rotbehandling stället extrahera tanden för att förhindra att andra tänder från skiftande , skapa större problem i framtiden . Implantat, broar och andra fyllmedel för förlorade tänder kan hamna mycket dyrare på lång sikt , vilket är en anledning att följa tandvård råd och spara en tand så är möjligt.

Previous:nothing Next:behandlingar för tandköttsproblem

Relaterade artiklar


 • hur man behandlar tand värk och hitta tandvärk lättnad
 • hur fungerar protesen lim ?
 • hur man gör en gurgla saltvatten för ont i tand - recept
 • hur man kan eliminera en belagd vit tunga
 • hur man känner igen tecken på tandlossning
 • hur man förebygger karies
 • Hur uppstår ett överbett ?
 • hur man ger upp på en läsk missbruk
 • hur man säkert och framgångsrikt har en tand bentransplantat inför ett implantat
 • hur man tar hand om blödande tandkött
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com