hur man effektivt bleka dina tänder

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-13
Tandblekning eller tandblekning är ett sätt för dig att göra dina tänder vitare genom att kemiskt förändra färgen på dina tänder . Du är en kandidat för den här proceduren om du har friska tänder med få fyllningar och friskt tandkött . Om du har befintliga kronor , kepsar eller skalfasader på tänderna , kommer dessa tänder svarar inte på blekning . . . . .
1 .
tänder med mer gulaktiga toner svarar bättre på blekning . Tänder som är grå eller är mycket mörkt inte svarar lika bra . Om du har tobak, kaffe eller rött vin fläckar på tänderna , är det bäst att ha tänderna rengjorda professionellt före blekning .
Blekning , om det görs på rätt sätt, kan bleka dina tänder mellan 4 och 9 nyanser . Det kan ge ett mycket positivt resultat i ditt leende .

Det finns huvudsakligen två metoder för att bleka tänderna : blekning gel och laser eller ljus aktiveras blekning . Båda metoderna använder oxidationsmedel som väteperoxid eller karbamidperoxid för att lätta skuggan av tänderna . Mängden blekning som uppnås beror på styrkan i blekmedel i gelen.
2 .
Om du använder alternativet blekning gel , behöver du en bricka som sitter tätt runt tänder . Du parkerar sedan gelen i facket , och slitage facket en gång om dagen i 15-20 minuter . Du upprepa den här processen så ofta du vill få en nyans som fungerar för dig . Men akta er för tänder känslighet , som ibland är en biprodukt av blekning geler . Om dina tänder är just de blir känsliga , skulle du sluta använda magasinen tills känslighet minskar .

Över disk blekning gel är oftast svagare i styrka än geler tandläkare är licensierade att distribuera . Dessutom " passar en storlek alla " facken att du får i OTC-produkter kan vara illasittande , vilket gör att gelen att irritera tandköttet och mjukdelar i munnen . Gelen kommer att fungera bättre om du får en anpassad bricka gjord för dig från en tandläkare .
Gelen kommer att stanna på tänderna längre , och du förmodligen inte kommer att få tuggummi irritation .
3 .
Laser , eller ljus aktiveras blekning använder ljusenergi för att påskynda processen för blekning i tandläkarens . Tandläkaren eller hans personal kommer att täcka ditt tandkött med en skyddande beläggning , och sedan använda materialet blekning till tänderna och använder en ljus eller laser för att aktivera blekning materialet . I kontor blekning brukar ta ungefär 1 timme .
Du kommer att se resultat direkt efter denna procedur . Dina tänder kan vara känsliga efter detta förfarande , men känsligheten vanligtvis varar mindre än 24 timmar .

På kontoret använder vi Zooma II -systemet , och vi tycker det fungerar bra . Men det finns andra system där ute som BriteSmile som också fungerar bra .

tips och varningar


 • Whitening är inte permanent. Människor som utsätter sina tänder för livsmedel och drycker som orsakar fläckar ( dvs rött vin , kaffe ) kommer att se vithet blekna i så lite som 1 månad .  Om detta händer , kan du åter bleka tänderna att återfå vitare färg . I vårt kontor , ger vi alla våra patienter anpassade ta hem brickor att använda med en gel efter att få ljus aktiveras blekning ( Zoom II) . Detta sätt , om blekning bleknar med tiden , kan de ladda deras leende av re- blekning med gel hemma .


 • Previous:nothing Next:hur man tillfälligt lindra tandvärk

  Relaterade artiklar


 • hur fungerar protesen lim ?
 • hur naturligt bleka dina tänder
 • om tandsköterska verktyg
 • vad är en tandkrona gjorda av?
 • om komplikationer efter tandimplantat
 • akut parodontit
 • hur man kan förebygga hål skador från soda
 • historia tandborste
 • hur man gör te munvatten tree olja
 • kan en tandvärk orsaka en feber ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com