hur man får försäkring att betala för tandimplantat

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-13
Tandimplantat är mindre populära i dag än de har varit . Detta beror delvis på bättre allmän tandhygien , men också på grund av tillkomsten av lika effektiv faner som nu kostar ungefär lika mycket som tandimplantat . Komma försäkring att betala kan vara svårt , som vi alla vet , men det finns sätt

Du behöver : .
Tandvårdsförsäkringen
Medicinsk diagnos från godkända tandläkare (godkänd av ditt försäkringsbolag ) .
.
Sjukförsäkring som kan täcka eventuella orthognathic kirurgi .


1 .
För att inte bli alltför kört fast med de tekniska aspekterna av dentala implantat , kommer jag att ge en kortfattad beskrivning av de mest populära metoden och vanlig metod som används för närvarande . Detta kallas osseointegrated implantat . Det är den process genom vilken direkt förankring av tandimplantat, rot och benet i käken inträffar . Osseo är för ben och integration är sammanslagning av något eller assimilering av något . Osseointegrated implantat är de vanligaste och framgångsrika typ av dentala implantat . Det kan ta allt från tre till sex månader för en osseointegrated implantat för att förankra och läka , vid vilket tillfälle din tandläkare kan slutföra förfarandet med placeringen av en krona som liknar dina övriga tänder . Om osseointegration inte lyckas , kommer att implantatet misslyckas .

Nu kostnader är mycket oöverkomliga och kan kosta så mycket som 25-100,000 dollar för en komplett uppsättning ( hela munnen ) av sådana implantat . På grund av bättre munhygien och fasader för kosmetisk användning , dessa implantat är främst en fråga för människor med förlorade tänder eller personer som använder falska tänder och behöver tänder för att fungera .

Det första du måste göra om du vill få en försäkring för att täcka detta är att avgöra varför du behöver dessa . Till exempel , om du var i en bilolycka eller annan olycka och har tappat tänder kan du ha en laglig rätt att kräva detta som en del av din " behandling " för vilken försäkringsgivaren av fordran är ansvarig . Så om du var i en bilolycka , även om det var ditt fel , du kan vara berättigad att få denna typ av säkerställda skada . I dessa fall bör du alltid konsultera en personskada advokat så snart som olyckan inträffar . Likaså , om du hade en halka och falla , även på din egen egendom , konsultera en advokat . Dessa skador och denna typ av påståenden ofta kan och kommer att täckas .
2 .
Men om du har helt enkelt tappat tänderna , Ja detta är en annan fråga . Om du idag förlorar tänder du kanske vill få några mycket goda tandvårdsförsäkringen , och snabbt . Gå så snart som möjligt för en tandläkartid . På så sätt ytterligare och framtida problem omfattas . När en tand förlorats på grund av dålig munhygien eller förlust av ben , andra följer ofta och därför du kan mycket väl kunna få omfattas av föregripa detta med god försäkring och sedan ersätta alla tänder efter nästa kommer ut .

Alternativt du kan lida av vissa villkor som t. ex. förlust av benmassa på grund av medicinska orsaker som kan finnas skäl för din sjukförsäkring , ja allmän sjukförsäkring , för att täcka kostnaderna för dentala implantat . För att göra detta måste du rådgöra med en orthognathic kirurg . En orthognathic kirurg är en kirurg som opererar på avvikelser i käkben . Detta kan vara mandibular ( underkäken ) eller maxillar ( överkäken men ursprungligen avsåg såväl käkarna ) . I båda fallen ett samråd med en orthognathic kirurg för tandlossning från okända orsaker kan mycket väl ge svar . En underliggande mandibular eller maxillar missbildning kan innebära att tandlossning var medicinsk karaktär , kan kräva orthognathic operation och kan vara grund för din försäkring att betala för något som behövs implantat .
3 .
nr Oavsett vad orsaken och oavsett vilken försäkring du för avsikt att ansöka denna kostnad på , förvänta sig en strid . Med priser så höga som de är , ofta 1k dollar per tand , de flesta försäkringsbolag , som med alla förfarande , kommer att titta på sätt att slippa betala . Forskar läkarna är mycket viktig eftersom en bra läkare ofta har möjlighet att förhandla och argumentera med ditt försäkringsbolag på ett sådant sätt att de måste godkänna förfarandet . Självklart är detta blir lättare om din plan är en överlägsen hälsa eller dental plan där du kan välja din läkare . I dessa fall läkarna inte får någon typ av bonus för att hålla nere priserna och eftersom de inte har allvarligt förhandlade priser de har större incitament att kämpa för dina behov och rättigheter ha täckt kostnaderna .

också, vilket är idealiskt , en auto eller personskada fordran som resulterat i permanent tand förlust kommer nästan alltid ger ett positivt resultat. Ingen advokat värda sin kontingent avgift kommer att låta er promenad tandlös !

tips och varningar


 • Prova och har försäkring innan problem uppstår , när de redan har inträffat är det otroligt svårt att kringgå " befintligt skick " klausuler i medicinsk eller tandvårdsförsäkringen .
 • Om du kan se en läkare /tandläkare som är oberoende av ditt försäkringsbolag så gör det.
 • Om du bor i ett land med nationella hälso- eller tandvård dina chanser är bättre att få tandvård betalt implantat för .
 • är bättre att förebygga än att bota !
 • Oavsett hur giltig din ansökan förvänta sig en strid . Nästan alla procedurer som anses eller kan anses kosmetiska är kämpade hårt av försäkringsbranschen .


 • Previous:nothing Next:hur man effektivt bleka dina tänder

  Relaterade artiklar


 • hur man kan bota dålig andedräkt
 • hur man bleka gulaktiga tänder snabbare
 • hur man uppskatta hur mycket hängslen kostnad
 • mjuk nattvakt rekommendationer
 • om tandsköterska verktyg
 • hur man säkert och framgångsrikt har en tand bentransplantat inför ett implantat
 • om överbett
 • hur man ska fastställa ett hem tandblekning kit
 • parodontit och rökning
 • hur man passar en dentek nattvakt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com