hur man gör dig redo för ditt barns första tand besök

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-22
Den första dentala besök för ditt barn kan skapa förutsättningarna för tandvård besök i många år framöver . Förskolan år anses av de flesta psykologer att vara den viktigaste åren av en människas liv . Det är under dessa första fem år som ett barn utvecklar en syn på världen . Barndomsupplevelser är ett minne för livet , antingen anekdotiskt , som berättelser som upprepas under kommande år , eller psykiskt , som kropp minnen som påverkar tankar och beteenden på en undermedveten nivå som kan pågå under en människas liv .

under dessa första år nästan alla barn har sina första erfarenheter med den medicinska professionen och tandvård . Dessa första erfarenheter kan fylla ett barn med oro och rädsla . Och låt oss inse det , de flesta av oss som vuxna frukta intrång och invasioner av dessa yrken , oavsett hur nödvändig .

att hjälpa ditt barn att få en bra start med tandvård , se till att du tar ditt barn för en tand checkup innan ett problem börjar .

Hjälp ditt barn att utveckla en positiv attityd till tandläkaren genom att följa de enkla stegen nedan :
1 .
mental förberedelse ÄR viktigt första steg

Ditt barns första resa till tandläkare bör ske när barnet är mellan av 2 och 2 1 /2 år gammal . För att ställa in scenen för detta första besök , börja med att läsa en bok med ditt barn om ett barns första resa till tandläkaren. (Det finns ett antal bra böcker tillgängliga-check ditt lokala bibliotek eller göra en online-sökning för att köpa en bok . )
Klicka på bilden för att se en större bild av denna färgstarka bok
. 2 .
om möjligt, finna en pediatrisk TANDLÄKARE

Pediatric tandläkare vill arbeta med barn . De förstår behovet av att förbereda ett barn för att först skrämmande klättra in i den stora stolen med ljus som lyser ovanför . Pediatric tandläkare är oftast villiga att schemalägga en tid då du kan ta med ditt barn till tandläkarens för ett besök bara för att bekanta sig med stället. Ditt barn kan även få en chans att se den korg av små leksaker som barnen får välja från efter att de har sin tandvård förfarande .
3 .
Se till att barnet får mycket vila innan det planerade besöket

Som med allt och alla människor , för den delen , ditt barn kommer att har mer mod och tålamod med denna nya erfarenhet om de är utvilad och de är inte hungrig .
4 .
LISTA en kontroll och sedan en rengöring av tänder SESSION

En kolla upp är ett bra sätt att börja . På så sätt kommer ditt barn att kunna bekanta sig med den inställning och de instrument innan något som möjligen obehagligt sker .

Barns tänder bör rengöras två gånger per år . Genom att träna bra tandhygien , kan ditt barn ha möjlighet att undkomma att behöva ha fler ingrepp, såsom hålighet fyllningar .
5 .
HJÄLP DITT BARN INFÖR DEN tandläkartid som ett tecken på Growing Up

barn tycker om att visa sin självständighet och känner att de växer upp . Förklara för ditt barn att gå till tandläkaren är något som stora människor gör . ( Om du fruktar att gå till besöket , inte tala om dina farhågor inom förhör med barnet-och kom ihåg att barn hör saker även när du inte tror att de lyssnar . Förutom deras uppenbara brist på uppmärksamhet , barn också har skarpare hörsel än vuxna , och de är alltid lyssna till vad du inte vill att de ska höra , du vet . )

tips och varningar


 • Öva god tandhygien genom att hjälpa ditt barn borsta tänderna , och senare låta ditt förskolebarn att borsta sina egna tänder , med bara lite hjälp från dig , kommer att hjälpa ditt barn att utveckla goda vanor och en bra attityd om hur du sköter sina tänder .
 • Du kan ge ditt barn en godbit eller belöning om du vill , men det är viktigt att hjälpa ditt barn lära oss att värdera göra saker och göra saker bra . Lite beröm kan räcka långt .


 • Previous:nothing Next:hur man kan stoppa blödningen från en visdomstand extraktion

  Relaterade artiklar


 • Hur du tar bort smärtan och tand värk
 • vad som är i guld tandkronor ?
 • hur man gör kanel tandpetare
 • hur du behåller tänderna
 • hur du kan trösta munnen efter att få tandställning
 • mun vakter och hängslen
 • hur man gör tandkräm
 • hur du tar bort vita fläckar på tänderna
 • hur man får rabatterad tandvård genom en tandläkarutbildning
 • effekterna av crest whitening strips
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com