hur man rengör och sterilisera dental

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-09
Dentala instrument som är som är konstruerad för användning under dagen måste rengöras och steriliseras i slutet av dagen , oavsett om de verkligen användes . Bara genom att sitta i en tandläkarens kan de samla bakterier och andra föroreningar som kan spridas till en patient om de används utan ordentlig rengöring och behandling . De måste vara ordentligt rengjorda, steriliserade och lagras i syfte att förbereda dem för framtida bruk

Du behöver : .
inte skummar tvättmedel
Disponibel torkning dukar .
Sterilisering wraps eller kassetter .
Sterilisering utrustning .


1 .
Rengör dental manuellt eller via mekaniska hjälpmedel som en termisk diskdesinfektor eller ultraljudsbad . Infection Control Services , säger att dentala instrument inte kan steriliseras ordentligt om de inte noggrant rengörs i förväg. Manuell rengöring bör ske i en sänka som särskilt reserverats för detta ändamål och de bör rengöras med icke-skummande diskmedel och en nylonborste . De bör vara nedsänkt i ljummet vatten , skurade under vattenytan och sedan sköljas . Om de håller på att renas i en termisk diskdesinfektor eller badet , bör processen göras enligt tillverkarens anvisningar.
2 .
Efteråt rengöring genom manuellt eller mekaniskt , dentala instrument bör torkas med en disponibel trasa .
3 .
paket torkade objekt i medicinsk kvalitet sterilisering wraps eller kassetter sterilisering att förbereda dem för sterilisering . De måste vara korrekt emballerat innan de lastas in i värmesterilisering enheten .
4 .
Sterilisera instrument med hjälp av en värme , ånga eller kemisk process . Värme är den vanliga metoden används i en tandläkarpraktik inställning . Använd sterilisering utrustning som är godkänd av Food and Drug Administration för tandvård sterilisering arbetsmetoder och den enligt tillverkarens anvisningar .
5 .
Lagring av steriliserade instrument i deras intakt förpackning . Enligt Centers for Disease Control , skall förpackningen vara kvar och oskadad för att behålla steril karaktär av instrumentet. Om förpackningen blir våt , tårar eller är skadad på något sätt bör instrumentet steriliseras på nytt genom samma process .

tips och varningar


 • Vissa instrument är gjorda av värmekänsliga material som kan skadas av metoder värmesterilisering . Dessa instrument kan steriliseras genom användning av en " kall " metod , t. ex. en vätska sterilisering agent . De bör vara nedsänkta i vätskan för den tid som rekommenderas av tillverkaren . Du bör endast använda en vätska som har godkänts av Food and Drug Administration för dentalt bruk .


 • Previous:nothing Next:Vad är löständer gjorda av ?

  Relaterade artiklar


 • vad som orsakar en kräfta öm ?
 • hur att bleka tänderna .
 • hur du bleka dina tänder
 • alternativ till proteser
 • hur man får ren friska tänder
 • hur man tar hand om dålig andedräkt naturligt
 • Hur du tar en visdomstand semester smärtlindring
 • typer av tandproteser
 • Vad kostar det för vuxna tandställning?
 • kan en tandguld bro repareras ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com