Definitionen av apikal parodontit

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-14
Apikal parodontit är en typ av tandlossning som presenterar sig som en inflammation i området runt roten av en tand . Denna inflammation är oftast en följd av nekros av tandens massa kammare . Kroppens naturliga försvar reagerar på neutralisera främmande infektion men resultatet är stora vävnadsskador till omgivningen . De döda neutrofiler , eller antikroppar , tillsammans med de enzymer som de släpps, resultera i fördelningen av vävnaden som omger roten av tanden och i hög grad bidra till tillståndet .

Betydelse

Apical parodontit är ett allvarligt tillstånd och de flesta myndigheter råda sina patienter att söka professionell vård så snabbt som möjligt . Det första steget i att behandla detta tillstånd är normalt att dränera den region som omger den skadade tanden root för att avlägsna källan till infektionen . Behandling med anti-infektion medel såsom klorhexidinglukonat och kalciumhydroxid kan också ha positiva resultat .

Tidsplan

Vissa experter förespråkar försena endondontic terapi för att möjliggöra tillämpning av vissa mediciner. Vissa studier tyder på tillämpningen av kalciumhydroxid med jämna mellanrum under loppet av ett år kan ge tillfredsställande Medicinsk resultat .

Överväganden

Antibiotikabehandling rekommenderas för behandling av progressiva apikala periodontitic infektion . Studier visar en korrekt tillämpning av vissa anitbacterials kan minska inflammation och därigenom främja förbättrad läkning av det omgivande området. Det har vidare noteras att genom att minska inflammation och främja läkning , kan användningen av antibiotika bidrar till att minska patientens smärta och obehag.

teorier /Spekulationer

Några aktuella studier har visat att polyfenoler som finns i rött vin har potent anti-inflammatoriska egenskaper. Eftersom dessa polyfenoler minska inflammation har det anade att dricka ett glas rött vin till maten kan faktiskt bidra till att förhindra utvecklingen av vissa sjukdomar i tandköttet som kan leda till tandlossning .

Storlek

Det har uppskattats att upp till 80 procent av alla amerikaner lider av sjukdom i tandköttet . Människor som röker, ta steroider , använder p -piller , eller lider av diabetes har en ökad risk för allvarliga eller kroniska sjukdomar i tandköttet . Trots att bara 15 procent av de vuxna i åldrarna 21 och 50 lider av parodontit, att antalet stiger till 65 procent för personer 50 år och äldre . Regelbunden tandvård checkups kan hjälpa till att upptäcka och lindra dessa problem innan de utvecklas till ett allvarligt tillstånd .

Previous:nothing Next:tand tandköttsproblem

Relaterade artiklar


 • låg profil nattvakter
 • hur man fixar en lucka tänder utan tandställning
 • rota buckla elektrisk tandborste
 • om visdomständer
 • hur man fixar lösa proteser
 • hur man kan spara pengar på din vård
 • hur man får vitare tänder på en dag med knäppa på leende obeständiga tandvård faner
 • hur man upprätthålla en god tandhälsa
 • Hur du tar Invisalign Självtest
 • hur du väljer den bästa tandkrämen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com