Hur är löständer gjort?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-23

Plast Proteser

Innan plast tandprotes gjordes för förbättrad slitstyrka och hållbarhet , var falska tänder i princip göras med porslin . Även om det finns människor som fortsätter att överväga proteser gjorda av porslin vara av bättre kvalitet , är kostnaden ungefär densamma för antingen plast eller porslin . Sedan bär tandprotes kan ta en viss anpassning till en början , är en nyckelfaktor för tandprotes vara väl utrustade för att tänderna att se naturliga , förutom att den berörda personen att kunna tala och äta bättre (se Resurser ) . Medan löständer gjorda av plast är oftast ett praktiskt val för personer som kan ha svag tandköttet , är en annan fördel att plast tandprotes tenderar att göra mindre brus när man tuggar . Men bär löständer gjorda av plast inte så länge porslin proteser . Plasten slits , och ledningar lossa över tiden . Men i de fall där en person bär protes men har fortfarande vissa naturliga tänder bör löständer göras från plast istället för porslin . Porslin proteser chip och spricka lättare , och eftersom materialet är svårt , löständer är mer benägna att bära mer på naturliga tänder. Prata med din tandläkare om vilken typ av löständer bäst skulle passa dina behov , även om du bara behöver partiell snarare än helproteser .

Förberedelser

Det brukar ta minst fyra besök till tandläkaren för att få ordentligt utrustade för proteser . Under den första anställningen , är intryck av tandköttet för att bestämma storleken och formen på löständer att släppas ut på basen . I vissa fall kan slappa vävnaden på tandköttet måste opereras bort så att proteser för att passa bättre . Syftet för den andra anställningen är att se till att de övre och nedre tänder kommer att radas upp jämnt när du bita ner . I början är ett vax bas används för att beräkna rätt position av tänderna . Vid tidpunkten för den tredje utnämningen har löständer satts in i en löst sittande vax protesbasen basen så att tandläkaren kan se hur tänderna ska se ut. Detta hjälper honom att besluta om att tänderna ser verkliga eller om de verkar vara för lång . När tänderna ser ut och fungerar som de ska , är de proteser skickas sedan tillbaka till labbet för efterbehandling . Vid den tiden är det vax bas ersatt med en plast protesbasen bas som passar tandköttet ordentligt . Generellt sett är det vid det fjärde utnämningen att några justeringar görs , som ibland plasten krymper under bearbetning .

Wear

Proteser ofta lossna med tiden eftersom käkbenet tenderar att förändras i form, som en person blir äldre . Tandköttet kan rygga tillbaka och inte längre kunna försörja protesen . Detta orsakar löständer att röra sig mer i munnen när man tuggar . Eftersom kinden muskler , tungan och läpparna är vad håller lägre proteser på plats , är det inte ovanligt att förändringarna i samband med åldrande att orsaka problem med befintliga proteser . Även porslin tänder sätts i en plast bas som bär över tid . Porslin proteser slitage också mer om alla återstående naturliga tänder som de två mala tillsammans . Tandläkare rekommenderar att få en ny uppsättning av tandproteser varje fem till sju år .

Previous:nothing Next:vad är återhämtningsperioden för en rotfyllning ?

Relaterade artiklar


 • hur man stänger en lucka i din framtänderna för tre dollar
 • inte bakpulver fungerar bra som tänder blekmedel ?
 • hur man förebygger sjukdomar i tandköttet
 • hur man kan stoppa blödning gumes
 • hur du öppnar ett interplak tandborste
 • hur man introducerar tandtråd till barn
 • hur man hittar en bra tandläkare
 • akut parodontit
 • tandvärk hem åtgärda
 • hur man ska uppnå ett vitare leende
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com