Q10 & tandköttsproblem

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-25
Coenzym Q10 är ett enzym som deltar i energiproduktionen och som finns i alla cellmembran . Och även Q10 förekommer i många livsmedel , vår kropp kräver mer när vi blir äldre , eftersom vi inte kan tillverkaren nog att möta våra behov . Även finns i nästan alla vävnader i människokroppen, är de högsta koncentrationerna av Q10 i hjärtat , lever , njurar och bukspottkörtel

Vad är Q10 ?

Q10 , också känt som coenzym Q10 , är ett fettlösligt vitamin antioxidant med förmåga att bekämpa fria radikaler attacker . Q10 kan inte bara hjälpa till att förebygga , men i vissa fall vända inflammatoriska sjukdomar i tandköttet. Den har förmågan att återvinna en annan fettlösliga antioxidant , E-vitamin , och det är också närvarande kartlagda som en behandling för de avancerade stadier av bröstcancer

Varför Tillägg

Sedan vår kost kan bara ge oss ungefär . ? hälften av våra kroppens behov av Q10 är tillskott generellt rekommenderas . Men livsmedel som innehåller Q10 är : nötter , fet fisk , gröna bladgrönsaker , ägg, fjäderfä och kött .

Q10 och tandköttsproblem

Tandköttssjukdomar framskrider i två etapper , med början gingivit som kan förvandlas till parodontit . Gingivit är ett inflammatoriskt tillstånd som vanligtvis innebär röda , svullna tandkött . Parodontit innebär ofta smärta och lösa tänder . Eftersom sjuka tandköttet har brist på CoQ1 kan tillskott vara fördelaktigt. Tillsammans med att minska bakteriell kontamination , har Q10 visat att strama åt tänderna och minska fickor vanligen förknippas med tandköttsproblem . En studie på 1970-talet utförts av E. G. Wilkinson et al , deltar åtta personer under vård av tandlossning , både fickdjup och parodontala poäng minskat . Den helande ansågs " extremt effektiva. " ( EG Wilkinson et al , Bioenergetik i klinisk medicin tilläggsbehandling med coq i Periodontala Therapy , 1975 ) .

Orsaker till tandköttssjukdomar

Felaktig munhygien är oftast orsaken till sjukdomar i tandköttet , kan dock andra faktorer bidrar till dess utveckling. Tandköttsproblem kan vara tecken på en mer allvarlig underliggande sjukdom. Diabetes mellitus , vitaminbrist , blodbrist och åderförkalkning har visat sig vara orsaker till sjukdomar i tandköttet.

biverkningar , interaktioner och doseringar

Även betraktas som säker när det tas i rätt doser , rapporterade biverkningar av Q10 är : . magbesvär , aptitlöshet och illamående är

Q10 rekommenderas inte för diabetiker eller personer med hypoglykemi . Rådgör med din läkare innan du komplettera med Q10 , eller för någon tar Waran ( ett läkemedel som ges till personer som löper risk för hjärtinfarkt eller stroke ) . Verkan av Q10 kan också ske genom medicinering i statin grupp, nämligen kolesterolsänkande medicin .

Doser är 100 till 300 mg per dag . Innan ett beslut fattas komplettera , det är alltid bäst att rådgöra med en legitimerad hälso-och sjukvård utövare .

Previous:nothing Next:tandvård kall laserbehandling

Relaterade artiklar


 • hur man förebygger karies
 • hur du kan trösta munnen efter att få tandställning
 • hur man hittar en tandläkare Kaiser Permanente
 • hur man gör ett recept för saltvatten gurgla för en öm tand
 • Vilka är de behandlingar för en tand abscess ?
 • hur man hittar utskrivbara kuponger tandkräm
 • hur man kan stoppa blödning gumes
 • gör tandsprickning orsakar feber hos barn ?
 • hur du får ditt barn att borsta tänderna noggrant
 • hur man håller tänderna friska hela livet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com