Vilka är de behandlingar för svullet tandkött ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-11
Svullet tandkött är ofta en av de första tecknen på parodontit eller tuggummi sjukdom. Mer känd som gingivit , är tandlossning en av de ledande infektioner som drabbar amerikaner . Enligt uppgifter som publicerats av National Institute of Dental och kraniofaciala forskning , inte tandborstning och tandtråd nog är den främsta orsaken till sjukdomar i tandköttet som svullet tandkött är ett tidigt symptom . Den goda nyheten är att i de flesta fall , svullet tandkött kan förebyggas

Orsaker

svullet tandkött kan orsakas av flera olika faktorer, men en infektion till följd av plack samlas på tänderna är den vanligaste orsaken . Bakterierna i placken utlösa Ansamling av vätska och vita blodkroppar i området , vilket i tandköttet , eller tandkött , att svälla . Gravida kvinnor , postmenopausala kvinnor och ungdomar går igenom puberteten upplever ofta svullnad i tandköttet , sannolikt på grund av förändringar i kroppens hormonnivåer . C-vitamin , kalcium , niacin och vitamin B brister kan också orsaka att tandköttet svälla . Kosttillskott , inklusive vitamin D , och äta en näringsrik kost som innehåller massor av färsk frukt och grönsaker kan vara allt som behövs för att behandla gingivit orsakade av näringsbrist .

Förebyggande /Lösning

Tandköttet kan bli svullna som ett resultat av inflammation på grund av dålig munhygien . Eftersom klibbig plack vid foten av tänderna är vad som orsakar att tandköttet svälla , tandborstning och tandtråd tänderna regelbundet , särskilt vid sänggåendet , kan bidra till att förhindra plack bildas . Korrekt tandborstning teknik innebär att flytta borsten i små , cirkulära rörelser. Äta och dricka från skålar , glas och bestick , som inte har ordentligt tvättade och steriliserade också vidarebefordra bakterier som kan orsaka sjukdomar i tandköttet.

Huskurer

Massera svullet tandkött med en blandning av bordssalt eller bakpulver och en nypa gurkmeja kan hjälpa till att lindra ömhet som ofta förknippas med svullet tandkött . Använd ditt finger eller en ren bomullspinne att massera tandköttet minst två gånger varje dag för att öka blodcirkulationen till området . Gurgla med en lösning av varmt vatten och ca u00BC tsk salt är förmodligen en av de vanligaste hem rättsmedel för att behandla svullet tandkött . Du bör gurgla flera gånger under dagen för tillfällig lättnad. Vissa tandläkare rekommenderar gurgla med en lösning av hälften vatten och hälften 3 procent väteperoxid för att döda skadliga bakterier i munnen och minskar svullnad . Skölj alltid munnen noggrant efter gurgla . Du kan också gnida skalet av en lime på tandköttet eller lägg till 1 tsk . av havssalt till en 8-oz . glas med färskpressad limejuice utspädd i vatten och dricka . En annan populär lösning är att använda några droppar kryddnejlika olja på tandköttet med en ren bomullstopp .

Andra behandlingar

Lindra svullna, värkande tandkött genom att skölja med ett munvatten som innehåller eteriska oljor i ingredienserna . Echinacea , pepparmynta olja och kamomill tinktur har anti -inflammatoriska egenskaper som förhindrar tillväxt av bakterier i munnen . Ytterligare ett alternativ är att köpa tandkräm med zink och örten bloodroot . De alkaloider i bloodroot hjälpa till att minska plackbildning , vilket bekämpa bakterier som orsakar tandköttsproblem . Du kan också borsta tänderna med bakpulver , som är lättare på tandköttet än de kemikalier som finns i de flesta kommersiella tandkrämer . Dricka grönt te är en annan lugnande rätta för svullet tandkött . Föreningar som finns i örten kan leda till mindre plackbildning .

Riskfaktorer

tar vissa läkemedel kan orsaka att tandköttet svälla . Läkemedel som används för att behandla cancer , artrit och andra förhållanden som påverkar en persons autoimmuna påverka pH i saliv i munnen , uppmuntra bakterier att växa . Kramplösande mediciner , antidepressiva och läkemedel som används för behandling av vissa hjärtåkommor kan öka risken för tandköttssjukdomar också . När dessa läkemedel avbryts, svullnaden minskar vanligtvis . Rökare och personer som använder andra tobaksprodukter är också mer benägna att utveckla sjukdomar i tandköttet, liksom personer med diabetes som har en större risk att utveckla någon typ av infektion . Behandling av underliggande medicinska tillstånd bör förhindra eller bromsa utvecklingen av relaterade sjukdomar i tandköttet.

Varning

samma bakterier som ansvarar för infektion som orsakar tandköttet svälla kan resa från mynningen till foder i hjärtat genom av blodomloppet. Om en inflammation som kallas endokardit resultat , kan tillståndet vara livshotande . Några studier tyder också ett samband mellan sjukdomar i tandköttet och en ökad risk för hjärtinfarkt och stroke .

Previous:nothing Next:tandvärk hem åtgärda

Relaterade artiklar


 • hur reparera en tandbro
 • hur du uppskattar din mun
 • Hur är tandkronor gjort ?
 • hur man effektivt bleka dina tänder
 • hur att bleka tänderna på billigt sätt
 • hur man håller tänderna friska hela livet
 • hur man ska behandla kronisk parodontit
 • hur man ska finansiera tandvård
 • hur man hittar prisvärda rabatt tandhälsa planer
 • hur du öppnar ett ortodontisk hängslen fäste
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com