Vilka är problemen efter visdom tänder tagits bort ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-14
Visdom tandutdragning är ett vanligt kirurgiskt ingrepp . De visdomständer är en uppsättning molarer som börjar dyka upp i tonåren eller 20-talet . Ibland kan dessa tänder växer i korrekt och medicinska ingrepp behövs inte . Men mycket av tiden de växer in på udda vinklar och störa andra tänder , orsakar smärta och ibland skador . Det finns många faktorer som avgör den lätthet med vilken dessa tänderna tas bort och om komplikationer kommer att följa operation . Generellt sett är kirurgi lättare för yngre människor , eftersom tanden inte är helt utvecklad och förankrad i lika starkt . Mycket av tiden, är återhämtning kort och lätt . Det finns dock flera komplikationer som kan uppstå som en följd av operationen

Bleeding

Blödning är vanligt under och efter operation och kommer troligen att ske inom de första 24 timmarna . Blödning inträffar på grund av det snitt som kirurgen måste göra för att extrahera tänder . Blod kan sväljas under operation och kan orsaka magbesvär och ibland kräkningar . Läkaren kommer att packa i tandköttet med en kompress efter operation och kommer att instruera dig om hur du ersätta denna gasväv tills blödningen är under kontroll.

Svullnad

Svullnad kommer troligen också uppstå efter operation och kan öka under de första dagarna . Det är viktigt att upprätthålla en rutin av kalla och varma kompresser för att minimera svullnad . Din läkare kommer att rekommendera en rutin för dig som kommer att hjälpa.

Dry Socket

Dry socket kan förekomma några dagar efter operationen. Detta är en komplikation i att läka såren . Det händer när en blodpropp inte form eller om det var rubbas på något sätt . Patienter med torr socket kan uppleva smärta och illaluktande andedräkt . Din läkare bör omedelbart anmälas om du misstänker torr socket , och hon kan behandla det med korrekt medicinering .

Parethesia

En annan mindre vanlig komplikation av visdomstand avlägsnande kallas parethesia . Parethesia uppstår när kirurgi resulterar i skador eller blåmärken av nerver i närheten av utdragen tand . Detta kan orsaka förlamning eller domningar i vissa områden i ansiktet som läppar , haka eller tunga . Det går oftast bort efter några dagar eller veckor , men i vissa fall kan det vara permanent .

Infektion

Ibland platsen för kirurgi kan bli infekterade . Detta skulle åtföljas av stor smärta , svullnad , en dålig smak i munnen och feber .

Root Fragment

Ibland fragment av rötterna finns kvar i käken under operationen. Detta beror på att root kan vara i närheten av en nerv , och ta bort det kan vara mer riskfyllt än att lämna in denLämnar rot spetsen i sällan orsakar infektion , men förekommer ibland . Vänster över rot tips kan leda till komplikationer på vägen och behovet av att den tas bort .

Previous:nothing Next:är parodontit smittsamt?

Relaterade artiklar


 • effekterna av crest whitening strips
 • hur man får ren friska tänder
 • tandlossning
 • Hur du tar hand om dina tänder
 • hur man får en rabatterad tandvård rengöring när man inte har tandvårdsförsäkringen
 • hur du bleka dina tänder
 • hur man kan stoppa en hjärna frysa
 • hur man förvarar och ren Invisalign hängslen
 • hur man vattna munnen efter visdomständerna avlägsnande
 • Hur Listerine döda bakterier ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com