Vilka är riskerna med tandimplantat ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-25
Tandimplantat är effektiva alternativ för personer som har saknade tänder . Ett tandimplantat innebär att man använder en metall " root " som en ersättning tand bifogas . Denna rot är inopererad i patientens käkben . Bra kandidater för tandimplantat är personer med tillräckligt med ben i sin käke för att stödja ett implantat , de med friskt tandkött och icke -rökare . Även om tandimplantat har en hög träffsäkerhet, det finns fortfarande potentiella faror i samband med förfarandet

Infektion

Som med alla kirurgiska ingrepp kan patienter som får tandimplantat ansikte risken för infektion . Infektioner kan utvecklas i tandköttet runt implantat eller i själva benet . Om en infektion utvecklas i underkäken kan det infektera även mjukdelar i munnen och halsen . Infektion kan också utvecklas i en patients sinus hålrum . De flesta infektioner , kan dock behandlas framgångsrikt med antibiotika . En patient som utvecklar en infektion bör se hans tandläkare omedelbart .

Brott

Ibland kan en tand implantat eller metall implantatet "root " kan gå sönder . I vissa fall kan en hel tand implantat lossnar eller komma ut helt . Tandimplantat som bryter riskerar att skapa ytterligare skador . Därför skadade tandimplantat behöver ofta tas bort . För att undvika brott tandimplantat , bör man avstå från att äta hårda livsmedel som kan skada implantatet . Tandläkare rekommenderar att patienter äter bara mjuk mat under fem till sju dagar efter tand implantatkirurgi.

nervskada

Även sällsynta , det finns en liten risk att patienter kan uppleva nervskada under tand implantatkirurgi. Risken att ådra nervskada är störst medan tandläkaren jobbar på baksidan av den nedre käkbenet . Skada på en nerv i detta område kan orsaka domningar , en stickande känsla eller smärta i käken , tandkött , tänder , haka eller läppar . Beroende på patientens kan dessa känslor vara tillfällig eller permanent.

Osteointegration

Efter tandimplantat kirurgi, tandimplantat säkringar med det omgivande benet i en process som kallas osteointegration . Det är dock möjligt att ett implantat kan misslyckas med att integrera ordentligt med käkbenet och angränsande tänder . Om ett implantat inte integreras på rätt sätt kan det inte också skall fungera korrekt , vilket orsakar ett visst obehag för patienten . Osteointegration fel kan uppstå om en patient utövar överdrivet tryck på käkbenet innan tandimplantat har lyckats smält .

Sinus Skador

Under tandimplantat operation, är det möjligt för tandimplantat att förlänga i patientens sinus hålrum under borrningen processen . Detta kan potentiellt skada i sinus kaviteten eller leda till en infektion . Om en patient är i riskzonen för en sinus -relaterad komplikation , kan hon genomgå en sinus lyft innan operation tandimplantat . En sinus lyft handlar om att öka höjden på överkäkens ben , vilket gör det lättare för tandläkaren att sätta in tandimplantat .

Previous:nothing Next:hur ta hand om nya proteser

Relaterade artiklar


 • hur att bleka tänderna .
 • hur man förbereder ett barn för tandvård
 • hur korrekt bort proteser
 • hur man kan få gratis tandreglering
 • hur man gör dig redo för ditt barns första tand besök
 • om torra socket
 • hur man fixar en lucka tänder utan tandställning
 • vad är orsakerna till tandvärk ?
 • definitioner av dentala instrument
 • laser tandbehandlingar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com