botemedel för parodontit

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-12
När tänderna blir försummade och inte tas om hand på rätt sätt , ett tillstånd som kallas parodontit kan utvecklas . Denna kännetecknas av benet och mjukdelar i munnen blir förstört . Över tid kan detta villkor orsaka allvarliga skador på tanden och även leda till tandlossning . Men parodontit kan påverka mer än bara tänder . I värsta fall kan det faktiskt ökar risken för stroke och hjärtsjukdomar. Men det finns flera sätt som denna sjukdom kan botas

borttagning

En stor anledning till parodontit är en ansamling av bakterier och tandsten på tänderna och tandköttet. Om denna bakterie inte var där , då sjukdomen inte kan ske . Ett sätt att bota den , när det händer , är genom en process som kallas skalning. Vid detta förfarande området under tandköttet och tänderna själva , få byggt upp plack och tandsten tas bort . Root hyvling är ett annat förfarande som ofta används . Vid detta förfarande får rötter nedslitna och bli smidig . Detta kommer att bidra till att undvika eventuella framtida uppbyggnad av plack och tandsten.

Antibiotika

När det finns ett frö som finns i kroppen som orsakar en infektion , antibiotika för att stoppa det . Detta är också fallet när det gäller parodontit , eftersom det finns en infektion i tandköttet . Några exempel på antibiotika som används för att behandla den innehålla doxycyklin , minocyklin och moxifloxacin . Det finns också vissa antibiotika som ges till tandköttet genom utvärtes bruk . Några av dessa inkluderar actisite , atridox , elyzol och aresin .

Kirurgi

Det är ett kirurgiskt ingrepp som även görs för att bota parodontit . Det kallas ficka minskning eller lambåkirurgi . Vid detta förfarande , det finns små jack i sidan av tandköttet . Huden över toppen av tandköttet sedan blir upplyft som kommer att göra rötter mer tillgänglig för rengöring av plack och bakterier . Att vara att benen i tandköttet ofta tiderna blir skämda också, de är recontoured medan de fortfarande är utsatta .

ympa

När ben under tandköttet kommer till en punkt där de är dåligt skämda , tänderna kan hamna faller ut . Ett sätt att stoppa eller vända detta händer , är en process som kallas ben ympning . När detta är gjort , är små fragment av ben samlas antingen från en donator eller från din egen kropp och de är ympade i munnen under tänderna . De fungerar sedan som en plattform för att hålla befintliga tänder på plats och de hjälper också främja tillväxt av nytt ben .

Gum ersätter

När parodontit tar fart, tandköttet hamna vikande upp längden på tänder , som orsakar dem att se långa . När detta händer, kan befintliga vävnad tas från en plats i munnen och transplanteras till synen där det finns vikande tandkött . Denna vävnad tas vanligen från gommen som är överst i munnen och det är också ibland tas från en donator . Efter ingreppet är gjort , tänderna har en mer normalt utseende och känslighet till de drabbade områdena minskar .

Previous:nothing Next:naturliga muntorrhet behandlingar

Relaterade artiklar


 • gör tandsprickning orsakar feber hos barn ?
 • stadier av tandlossning
 • hur att bleka och rengöra tänderna naturligt
 • och nackdelar med tänder implantat
 • hur man får ren friska tänder
 • hur man ska bekämpa vikande tandkött i alla åldrar
 • hur man läka ett abscessed tand
 • Hur man väljer en tandblekningsbehandling
 • hur man får vitare tänder på en dag med knäppa på leende obeständiga tandvård faner
 • hur fungerar protesen lim ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com