historia elektronisk tandborste

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-10
Människor har borstar tänderna i tusentals år , men ett effektivt och mycket använt tandborste är inte utvecklad förrän 20-talet . Efter de grundläggande tandborste utvecklades , tog det inte lång tid för en elektrisk tandborste för att träffa butikshyllorna världen över

Historia

Tandborsten fick inte sin nuvarande form fram till 1938 , och det är då begreppet tandborste utökades genom nylon borst . Före andra världskriget , agera av att borsta tänderna var inte allmänt praktiseras i Förenta staterna . Av hälsoskäl , var militära personal som krävs för att borsta tänderna och de förde denna vana med sig hem . Den första elektroniska tandborste infördes i Schweiz 1939.

Tidsplan

Det tog många år för elektrisk tandborste för att hitta sin väg till USA . Squibb introducerade den första elektriska tandborste i Amerika 1959 och började sälja den till allmänheten 1960. Den kallades Broxodent och det var faktiskt uppfanns 1954 av Philippe-G Woog . Woog hade infört sin design i Schweiz år 1956 , varefter det omedelbart köptes av Squibb .

Typer

Den allra första laddningsbara elektriska tandborste säljs i USA infördes 1961 av General Electric . När en modell släpptes som inte hade en elektrisk sladd ansluts till ett eluttag i närheten av rinnande vatten , började försäljningen av elektrisk tandborste för att öka dramatiskt .

Betydelse

Sedan debuten i Squibb elektrisk tandborste 1959, där har över 150 modeller av elektriska tandborstar saluförs i en eller annan form till allmänheten .

Storlek

Broxodent design såldes av Squibb mellan 1959 och 1990 , och under loppet av sin historia de har sålt mer än 15 miljoner enheter . Under 1990-talet den Broxodent produkten började att blekna bort från butikshyllorna i USA , men den ursprungliga teknik som utvecklats av Woog säljs fortfarande i Europa och på Internet under firma Broxo .

Previous:nothing Next:Vilka är farorna med bär en illasittande nattvakt ?

Relaterade artiklar


 • hur man hittar prisvärda rabatt tandhälsa planer
 • Hur mycket vävnad ympning av tandköttet kostnaden ?
 • hur man kan eliminera en belagd vit tunga
 • hur man gör en grötomslag för tandvärk
 • välja en elektrisk tandborste för tandköttsproblem
 • om tandborste vård
 • hur ta hand om barnets första tänder
 • hur du tandtråd din hängslen på under 2 minuter
 • hur man vitare tänder på en timme
 • hur man behandlar en sinus tandvärk naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com