hur man behandlar en svullen läpp enkelt

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-02
Det är verkligen mycket lätt att behandla en svullen läpp , men det kan vara lite tidskrävande att göra det rätt . Tänk på att inte alla uppsvullna munnar orsakas av trauma , vissa är faktiskt orsakas av allergier . Medan behandlingar är ungefär samma , kommer i fokus för denna artikel skall för att behandla dem som orsakas av trauma , som ett slag mot ansiktet . Här är hur man behandlar en svullen läpp och komma tillbaka till njuta av din dag
1 .
Place is eller något kallt på svullna läpp för att minska mängden svullnad som uppstår . Som ni säkert vet , kommer isen att minska svullnad på någon kroppsdel , och det är förmodligen den enskilt viktigaste du kan göra för att behandla en svullen läpp . Ice fungerar bra , men på små delar av kroppen, såsom i munnen, kan förfrysning faktiskt uppstå ganska snabbt . Av denna anledning är det viktigt att linda in is i en tvättlapp eller något liknande för att förhindra ytterligare skador och problem .
2 .
fukt för att behandla din svullna läpp . Även om detta inte kommer att minska den mängd svullnad som uppstår , kommer det att hjälpa huden att sträcka utan att riva . De flesta av oss har haft vår mun nariga , och när detta händer du kan få sprickor i huden som blöder . Samma grundläggande huvudsakliga gäller när du behandlar en svullen läpp . När de stretch , det finns en möjlighet att huden kommer att riva och orsakar små skärsår . För att undvika detta smärtsamma tillägg till en redan smärtsam situation , använd vaselin eller något liknande när du behandlar en svullen läpp .
3 .
Få massor av C-vitamin i kosten när du behandlar en svullen läpp . Detta kommer att bidra till läkning området , och är bra för din hälsa också . Tänk på att många av de livsmedel och drycker som innehåller C-vitamin är sura , som apelsinjuice . Syran kan svida öppna sår , som är ganska vanligt med svullnad runt munnen . Av denna anledning bör du använda antingen en kapsel typ komplettera eller försiktig när du äter eller dricker dessa livsmedel , åtminstone tills såren har tid att läka . Detta är särskilt viktigt för barn , eftersom de tenderar att ha en mycket lägre tolerans för smärta .
4 .
Använd en OTC smärtstillande medel, såsom ibuprofen för behandling av en svullen läpp . Både paracetamol och ibuprofen kan användas . Använd sunt förnuft när du ger dessa, eller någon annan typ av smärtstillande till barn . Om ditt barn är allergiskt mot någon av dessa mediciner , inte använder dem .
5 .
Om du känner att svullnaden orsakas av något annat än trauma , som allergier , tala din läkare . De kommer att kunna ge dig en bättre uppfattning om vad man ska göra för att behandla en svullen läpp under dessa omständigheter.


Previous:nothing Next:hur man skapar en kudde Tandfen

Relaterade artiklar


 • proteser kontra implantat tänder
 • hur man kan förstå sambandet mellan dentala , fysisk och psykisk hälsa
 • Hur man naturligtvis lindra tandvärk
 • Hur skyddar emalj tänder ?
 • vad är en tandkrona gjorda av?
 • alternativ till proteser
 • om laser tandblekning
 • hur att bleka tänderna med bakpulver
 • plack byggs upp i halsen : är det möjligt ?
 • hur man får vita tänder naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com