hur man gör en tandvärk försvinna

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-03
Tandvärk kan vara allt från lindriga besvär till invalidiserande smärta . De är oftast orsakas av sjukdomar i tandköttet eller karies , enligt Mayo Clinic , och nästan alltid visar ett problem som kräver behandling av en tandläkare . Medan du väntar på att se din tandläkare kan du prova ett antal saker att göra en tandvärk försvinna

Du behöver : .
Tandtråd
Over-the-counter smärtstillande.
Kalla kompresser .
Kryddnejlika olja.
Bomullstussar .


1.
Borsta tänderna för att ta bort all instängd matrester som kan orsaka svullnad och smärta. Floss på båda sidor av den drabbade tanden , och använda en saltvatten skölj att hjälpa driva bort eventuella partiklar som återstår efter tandborstning och tandtråd . Ibland kan fastna mat orsaka irritation och svullnad, som kan placera trycket på nerverna i munnen och orsaka tandvärk .
2 .
Ta en over-the-counter smärtstillande medel, såsom acetylsalicylsyra, paracetamol eller ibuprofen . Ibuprofen är normalt den mest effektiva over-the-counter smärtstillande eftersom det minskar inflammation medan lindra smärta .
3 .
Applicera kall eller varm kompress till den drabbade sidan av huvudet . Kalla kompresser kommer att minska svullnad och kan hjälpa döva smärtan . Om din tandvärk inte svarar på kalla kompresser , eller om smärtan blir värre , prova att använda en varm kompress i stället . Värme kan minska smärta som orsakas av en infektion .
4 .
Försök kryddnejlikeolja att minska smärta och hjälpa din tandvärk försvinna . Kryddnejlika olja är en naturlig antibakteriell och smärtstillande , och det kan spädas med olivolja , tillämpad på en bomullstuss och placeras på den drabbade tanden för att lindra smärta. Använd aldrig outspädd kryddnejlikeolja eftersom det kan orsaka vävnadsskada , sveda och smärta .
5 .
Sov med huvudet högt . Upplyftande huvudet kommer att minska svullnaden och trycket och kan bidra till att lugna dunkande i samband med tandvärk . Prova stapling kuddar , eller sova sittande i en stol eller i soffan .
6 .
Fråga din läkare om starkare smärtstillande om din tandvärk inte svarar på over-the -counter mediciner . Starkare smärtstillande medel kan förskrivas för att lindra smärtan medan du väntar för att se din tandläkare .
7 .
Ta hela din kurs av antibiotika om din tandvärk är orsakad av en infektion . En infektion kan misstänkas om feber förekommer eller om det finns betydande svullnad i munnen eller käken . Vissa tandläkare kan ha du är klar med en kurs av antibiotika innan du arbetar på din tand .
8 .
Få några problem tänder eller tandsjukdomar tas om hand för att permanent göra en tandvärk försvinna . Huskurer och smärtstillande bara ge tillfällig lättnad från tandvärk . Att permanent göra en tandvärk går bort, måste du behandla den underliggande orsaken till smärtan .

tips och varningar


 • Undvik att äta mycket heta eller kalla rätter , de kan göra din tandvärk värre
 • aldrig krossa en aspirin och . placera den mot en smärtsam tand . Enligt American Dental Association , kan acetylsalicylsyra bränna tandköttet och leda till vävnadsskador .


 • Previous:nothing Next:hur man ska behandla ont i tandköttet

  Relaterade artiklar


 • hur du tar bort te och kaffe fläckar från din kopp och dina tänder
 • Hur du tar hand om din partiell
 • historia : anestesiologi
 • livsmedel du kan äta efter visdomständerna avlägsnande
 • hem rättsmedel för att läka uppsvullna tandkött
 • hur du får ditt barn att njuta av borstar tänderna
 • hur man rengör en elektrisk tandborste efter en förkylning
 • hur rengöra permanenta broar med vatten PIK
 • Hur påverkar rökning tandköttsproblem ?
 • hur man blir en succcessful tandläkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com