hur man ska behandla ont i tandköttet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-03
Ont i tandköttet kan göra äta smärtsam och komplicera ditt daglig oral-vård regim . Många faktorer kan bidra till ont i tandköttet , som otillräckliga munhygien , konsumerar stora mängder av hårt mat och rökning. Eftersom underlåtenhet att behandla ont i tandköttet kan leda till ytterligare problem , inklusive vikande tandkött och tandlossning är det viktigt att bekämpa den ömhet tidigt
1 .
Ändra rutiner för rengöring . Bibehålla en hälsosam oral-och sjukvård rutin är nödvändigt för att förhindra plack och behandla ont i tandköttet . Även daglig tandborstning och tandtråd rekommenderas , tunga tandborstning och tandtråd faktiskt kan bidra till ont i tandköttet . Byt till en mjuk borste tandborste för att undvika skador ont i tandköttet ytterligare . Håll borsta sessioner under tre minuter , se till att inte för mycket tryck på ont i tandköttet .
2 .
Använd örtte . Brygger en kopp grönt te för att skapa en lugnande mun skölj . Swish te runt i munnen flera gånger för att smörja tänder och tandkött . Grönt te innehåller antioxidanter som hjälper till att bekämpa bakterier och plack byggs upp . Utnyttja denna skölja efter varje måltid för att avlägsna bakterier och partiklar mat . Undvik att använda buteljerat grönt te för att behandla ont i tandköttet , på grund av mängden socker i dessa produkter .
3 .
Håll ditt tandkött smörjas för att lindra ömhet . Skölj med kallt vatten efter varje måltid för att avlägsna matrester och för att hålla ditt tandkött återfuktad. Drick minst sex glas vatten dagligen för att upprätthålla god hydrering . Applicera små mängder av aloe vera gel för ont i tandköttet för att låsa in fukt .
4 .
Prova läkemedel munnen sköljningar . Svischar med dessa sköljningar hjälper till att eliminera bakterier och lindra smärta tuggummi . Over- the- counter munvatten innehåller ofta domiphen bromid eller cetylpridinium klorid , som eliminerar bakterier och förhindrar tandköttsinflammation. Receptbelagda sköljningar som innehåller klorhexidin är ofta ordineras för behandling av ont i tandköttet och förhindra ytterligare smitta . Var försiktig vid användning medicinska sköljningar , eftersom överanvändning kan förstöra ditt " bra "oral bakterier.
5 .
Gör kostförändringar för att behandla ont i tandköttet . Överväg att äta en mjuk kost tills försvinner tuggummi ömhet . Även livsmedel som äpplen och morötter är friska , tuggar dem med ont i tandköttet kan leda till mer irritation och svullnad . Undvik kryddiga och söta livsmedel för att hjälpa ditt tandkött läker snabbare .

tips och varningar


 • Använd tandtråd med försiktighet , eftersom tandtråd alltför kraftigt kan leda till blödande tandkött och ökad ömhet .
 • ignorera ont i tandköttet kan leda till avancerade gingivit och tandlossning .


 • Previous:nothing Next:vad är torsk ?

  Relaterade artiklar


 • periodontis tandköttsproblem
 • som uppfann krön blekning strips ?
 • hur man hittar miami tandblekning tjänster
 • hur man läka munsår snabbt
 • Hur får man en perfekt leende med Invisalign hängslen
 • hur du tar bort beläggning på tänderna med Everclear och bakpulver
 • behandla tandköttsproblem
 • hur du uppskattar din mun
 • hur man kan sänka tandvård städkostnad
 • hur man sparar pengar på tandställning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com