hur ta hand om nya proteser

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-24
Nya proteser kan ta lite tid att vänja sig , speciellt om det är din första set . Under tiden finns det en viss nivå av omsorg som krävs för att hålla dem upp till par . Det är inte så illa om du inte är äldre och kan inte komma ihåg att göra det eller hur man gör det . Det är också ett problem om du har fysiska handikapp och kan inte göra det
1 .
Nya proteser kan vara en välsignelse eller en förbannelse beroende på hur väl de gjordes . Jag bär inte proteser, men jag tar hand om min mors , eftersom hon inte kan göra det själv på grund av en stroke . De proteser har blivit mer av ett problem som hon åldrar på grund av förlust av benmassa och tuggummi är vikande . Detta är en never ending strid , eftersom det kommer att fortsätta att inträffa .

Det kommer att bli svårare att vänja sig proteser för första gången än det bara för att få en annan uppsättning som gjorts . Hursomhelst vården är densamma , såvida de inte passar ordentligt då du kan behöva använda protes liners , lim eller båda . Det är en bra idé att ha båda tillgängliga för enkelhetens skull .
2 .
Denture Limmet kan appliceras snabbt och enkelt , medan tandproteser liners ta tid och fokus för att anpassa ordentligt . Om du har både då man kan växla de två eller kombinera dem tills du ser tandläkare . Detta gör att du kan tugga lättare och känner sig trygga att tänderna inte kommer att falla ut .

Om du har fysiska begränsningar någon kan behöva göra protesen liner för dig , eftersom det inte är lätt att tillämpas . Men när gjort det gör proteser passar mycket bättre . En liner kan pågå i 3-4 veckor beroende på vård inte blöta och när du borstar gör det försiktigt runt protesen liner .
3 .
Efter varje måltid ta bort nya proteser och skölj med ljummet vatten inte varmt . Det är också en bra idé att använda munvatten sedan tandhygien är av yttersta vikt . De bör borstas dagligen , men om de inte kan borstas på grund av fysiska begränsningar och blötlägg i Efferdent eller annan tand rengöringsmedel som du väljer .

För alla er som har äldre föräldrar och farföräldrar måste du kontrollera och borsta tandproteser när du besöker om de inte kan göra det. Detta förhindrar sjukdomar i tandköttet och hålla plack från att ansamlas .
4 .
Det kommer att finnas ömhet och obehag på första , så du kan behöva massage gummi -eller ta bort nya proteser för att ge tuggummi är en vila . Dessutom bör du blöta dem också under natten i rengöringsmedel eller ljummet vatten och använd alltid handskar vid hantering av proteser .

Med tiden kommer du att behöva göra en hård reline detta är inte detsamma som den mjuka liner kit, som du kan göra själv . Istället proteser tas till ett labb där de ändrar sin form överensstämma med den nya konturer munnen .

För instruktioner att tillämpa och använda protesen liners se resurserna nedan .


Previous:nothing Next:Hur är tänderna implantat gjort ?

Relaterade artiklar


 • botemedel för tandköttsproblem
 • hur man vitare tänder den naturliga vägen
 • om tuggummi ympkvistar
 • hur man gör en resa till tandläkaren mindre stressande
 • Hur är tänderna implantat gjort ?
 • kan en tandguld bro repareras ?
 • Hur är löständer gjort?
 • Periodontala sjukdom i de bakre tänderna
 • hur man får vitare tänder utan kemikalier
 • hur man tugga med löständer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com