mest effektiva tänder blekmedel

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-26
Eftersom vuxna tänder oftast inte är lika vit som ett barns mjölktänder , förfaranden för vitare tänder blivit ett attraktivt alternativ när människor åldras . Användning av en blekmedel är förmodligen den vanligaste processen människor väljer att bleka och förgylla deras leenden . Det är dock viktigt att komma ihåg att inga tänder vitare förfarande är permanent . Oavsett om du går till en tandläkare för att ha ett ingrepp som utförs yrkesmässigt eller prova en tand blekning kit hemma kommer effektivitet beror på naturliga färg och allmänna villkor för tänderna .

naturliga färg Tänder

Tänder variera i färg från person till person. Även den naturliga färgen på tandemaljen är vit är emaljen genomskinlig , med dentin under emaljen vanligtvis gula . Skillnader i struktur dentin påverka det ljus som reflekteras , påverkar färgen på tänderna . Eftersom dentin är porös , börjar det att mörkna med tiden . Det är faktiskt den färg inne i tandemaljen som blir mörkare , kommer så även att borsta tänderna regelbundet, inte göra dem vitare . Medan blekning är förmodligen det bästa sättet att lätta färgen på tänderna bör en tandläkare utföra proceduren för optimala resultat.

Orsaker av färgningen

Många fläckar är på utsidan av tänderna . Gula eller bruna fläckar på tänderna är ofta resultatet av fläckar från rökning eller konsumera livsmedel och drycker som interagerar kemiskt med plack på tänderna . Färgning av tänderna också förekommer naturligt med åldern . För mycket fluor kan orsaka tänderna för att slå en gulaktig eller ljusbrun färg också. Användning av vissa läkemedel och särskilt ärftliga förhållanden kan påverka strukturen på tänder och försvaga emalj på ytan av tänderna . Oavsett orsaken till fläckar på tänderna , kan blekning hjälpa till att lätta dem . Processen kan ta olika lång tid, beroende på orsaken till missfärgning , och missfärgning kan inte försvinna helt .

Hur Blekning fungerar

En hög koncentration av ett oxidationsmedel appliceras på tänderna i form av plastbrickor formgjutet för att passa tänderna . Ansökan magasinen är anpassade monteras för att hålla gel så tänderna är jämnt exponerade . I de flesta fall är brickor skickas hem med en leverans av blekning gel och instruktioner om hur man använder. Brickor kan bäras över natten eller ett par timmar varje dag . Blekning kan äga rum under en period av flera veckor , med regelbundna möten med din tandläkare för att övervaka behandlingar . Beroende på vilken blekmedel , behöver några brickor dessutom endast för 20 till 40 minuter varje dag om du väljer att inte bleka tänderna medan du sover . Behandlingar som spänner bara en vecka till tio dagar innebär användning av högre koncentrationer av blekmedel . Många tandläkare rekommenderar att facken hem för behandling , och med hjälp av en lägre koncentration av blekning gel på tänderna under längre perioder . Även om det tar flera veckor att få resultat , tänder kvar vitare längre än när blekning brickor används i tandläkarmottagning. Det blekmedel som används oftast är karbamidperoxid . En gel som i allmänhet innehåller en koncentration av mellan 10 och 30 procent av karbamidperoxid fungerar genom att bryta ner i munnen och bildar väteperoxid . Detta kan dramatiskt minska de flesta typer av fläckar på tänderna . Laser blekning är ett annat alternativ utförs i en tandläkarens . Denna teknik använder ljus energi , de flesta tandläkare använder en argon laser . Denna typ av blekning tar ungefär en timme och kan oftast utföras i ett enda besök . I vissa fall kan tillståndet i en persons tänder kräver mer än en behandling . Den främsta skillnaden mellan att använda brickor och laser för att lätta tänder är den tid det tar att se resultat .

biverkningar

Samtidigt tänder kan bli tillfälligt känsliga från användning av blekmedel . Känsligheten går oftast bort efter några dagar eller en gång blekning behandlingar stopp . Ibland människors tandkött få ont vid användning av blekmedel . Gel blekning innebär också risken för frätskador på tandköttet . En annan riskfaktor är potentialen att overbleach tänder , vilket vissa människor tänder till mörkare mer efteråt . Detta är känt som en rebound-effekt och kan uppstå inom 30 dagar efter blekning . Irritation från illasittande blekning brickor i hem tänder blekning kit är en annan vanlig biverkning . Någon irritation över de omgivande vävnad upphör i regel inom en till tre dagar . Vissa människor är mycket känsliga för användning av väteperoxid . Ett annat bekymmer är att långvarig exponering för blekmedel kan försvaga eller skada tandemaljen , särskilt när hemmet blekning behandlingar används . Individer som har vikande tandkött kan uppleva biverkningar , så det är klokt att rådfråga din tandläkare om vilken behandling som är bäst för dig. Behandlingarna utförs i en tandläkarens är säkrast och oftast ger bäst resultat .

Begränsningar

Även vidtas vid en tandläkarpraktik senaste för bara några månader, även laser blekning , även känd som makt blekning , kan vara upp till ett år eller mer , beroende på en persons livsstil vanor . Oavsett vilken metod som används , svarar vissa fläckar inte bra att blekning . Varje tandvård som kronor , fyllningar eller faner kommer att återgå till den ursprungliga färgen innan färgning . Fläckar från läkemedel såsom tetracyklin kan ta mer blekning att lätta . Vita fläckar kallas decalcifications bli mer märkbar med blekning . Tänder som är naturligt gråaktig i färgen reagerar inte lika bra att blekning som tänder som är naturligt mer gult . Medan blekning tekniker kan ta bort fläckar på tänderna orsakade av livsmedel , drycker och rökning , kan tänder inte bokstavligen whitened . Bortsett från yrkes-eller hemma- tänder blekning behandlingar kan väl tandhygien hjälper också till att hålla tänderna friskare , ljusare och mindre lätt fläckas (se Resurser ) .

Varning

Blekning förfaranden bör inte utföras på barn eller tonåringar yngre än 16 års ålder , eftersom processen kan irritera nerven i tanden och göra den känslig . Gravida eller ammande kvinnor ska inte få sina tänder blekta . Det finns inte tillräcklig information om huruvida väteperoxid används i blekningsprocess kan utgöra en risk för hälsan hos barnet . Många tandläkare kommer inte att utföra laser tandblekning på kvinnor som är gravida eller personer under 21 år .

Previous:nothing Next:rotfyllning dentala komplikationer

Relaterade artiklar


 • hur man förebygger karies samtidigt bär hängslen
 • hur man får ren friska tänder
 • hur man förebygger dålig breath_ del 2
 • rätt skötsel av tandproteser
 • vad gör partiella proteser ut ?
 • Hur hängslen arbete ?
 • om proteser med klämmor
 • Hur hängslen arbete på tänderna ?
 • gör tandsprickning orsakar feber hos barn ?
 • hur man handskas med hängslen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com