muntorrhet behandlingsalternativ

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-17
Muntorrhet är ett mycket vanligt tillstånd som många människor inte inser att de har fram till den orsakar allvarligare tandproblem . Det kan ändra utseendet på tänder och tandkött , eller i vissa fall orsaka smärta och svullnad i munnen eller ens karies . Om den inte behandlas , muntorrhet kan leda till tandlossning . Det finns en mängd olika behandlingsalternativ och produkter tillgängliga för muntorrhet

Symtom

Det första steget för att behandla muntorrhet är att veta vad det är . Vanliga symtom är överdriven plack , karies , dålig andedräkt , blödningar i tandkött , spruckna läppar och en konstant torr känsla i munnen .

Orsaker

Muntorrhet kan orsakas av många saker . Du måste fastställa orsaken till din muntorrhet att välja den bästa behandlingen. Ofta är det orsakas av en hälsorelaterad situation som kan förändras , exempelvis medicinering . Om du tar några mediciner bör du rådgöra med din läkare för att se om muntorrhet kan vara en av de biverkningar . Om det är , din läkare kan kanske ändra medicineringen , och ingen ytterligare behandling kommer att behövas . Om muntorrhet orsakas av ett befintligt medicinskt tillstånd som inte kan ändras måste du påbörja behandlingen .

munhygien

Ett av de enklaste behandlingsmetoder är att använda produkter för munhygien skapats speciellt för behandlande av muntorrhet . Du kan köpa tandkräm , munvatten eller munsprej på nästan alla apotek . Dessa produkter innehåller den aktiva substansen xylitol , vilket naturligtvis stimulerar produktionen av saliv . Många av dem använder också ett enzym för att bryta ner plack och fluor för att förebygga karies . Över tid, med kontinuerlig användning har dessa produkter visat sig avsevärt minska effekterna av muntorrhet .

OTC-läkemedel

Du kanske vill prova en OTC- läkemedel om användningen av produkter för munhygien är inte tillräckligt. Den vanligaste formen av medicin för muntorrhet är sugtabletter som löses upp i munnen . De är effektiva eftersom de stannar i munnen under en längre tid och ge ingredienserna mer tid att arbeta. I genomsnitt kan en sugtablett vara allt från en till tre timmar . Du kan också prova att använda en konstgjord saliversättningsmedel , som också kan köpas i apotek .

Receptbelagda Behandlingar

Du kan besluta att en receptbelagd behandling skulle vara bäst för dig efter samråd med din tandhygienist . Det finns två alternativ . Den ena är en elektrisk stimulerande som används för att stimulera saliv körtlar i munnen , och den andra är en farmakologisk stimulerande som tas oralt . Innan man överväger någon av dessa alternativ är det alltid bäst att prata med din tandläkare .

Förebyggande /Lösning

Efter att ha börjat någon behandling , se till att upprätthålla en god munhygien för att förhindra att symtom på muntorrhet att återvända . Drick vatten regelbundet . Undvik sockerhaltiga livsmedel och godis . Om du tuggar tuggummi , välj sockerfria . Avstå från rökning . Undvik koffeinhaltiga drycker , och inte använda munvatten som innehåller alkohol .

Previous:nothing Next:Vilka vitaminer är bra för tandköttet ?

Relaterade artiklar


 • om Dental Labs
 • hur man vitare tänder den sparsamma sätt del 1
 • vad är orsakerna till svullet tandkött ?
 • hur man läka ett abscessed tand
 • hur man kan få gratis tandvård
 • hur man gör en naturlig munvatten
 • hur man besluta om att borsta tungan
 • hur du behåller tänderna
 • vad gör partiella proteser kosta ?
 • Hur du tar smärtan ur ett tänder utvinning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com