tandvård kall laserbehandling

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-25
Två andra vanliga namn för kallt lasrar är mjuka lasrar och biostimulatory lasrar . Kall laser stimulerar celler genom att öka överföringen av fotonens energi i cellerna . Detta gör att cellerna att föröka snabbare , med hjälp av den ökade tillgången till energi . Kort sagt , återskapar vävnad snabbare , vilket leder till minskade läkningstiden . Denna effekt är sant för alla celler-nerv , ben och mjukdelar

Cold Laser Light

Cold lasrar är till skillnad från de lasrar som läkare använder för att exakt skära vävnaden . Kall laser har en låg effekt . De kallas " kall " på grund av den våglängd som är i den röda delen av det elektromagnetiska spektrumet. Cold lasrar är polariserad , vilket innebär att de kan fokusera sin energi på en mycket specifik plats .

käkleden Pain

TMJ smärta är vanligt och beror ofta på en felaktig bett ( tänderna är ur läge ) . Kall lasrar kan hjälpa till med smärta och obehag av detta villkor-även om den inte kan bota sjukdomen i sig . Cold lasrar arbeta genom att främja vävnad reparera , stimulerande nervfunktion , förbättrar blodcirkulationen och lindra både kronisk och akut smärta . Specifikt kallt lasrar påskynda läkningsprocessen genom att öka serotoninnivåerna .

Tandreglering

Cold lasrar kan också användas för att öka tandreglering rörelse . Kall laser påskynda omstrukturera tänder . Närmare bestämt anpassar det tänder av omforma ben och tandköttet , och det påskyndar celldelningen att utveckla nya , frisk vävnad . Detta är inte en fristående förfarande dock, laser terapi används i samband med antingen Invisalign eller konventionella hängslen .

allmän tandvård

Eftersom kall laser påskynda celldelning och påskynda läkningsprocessen , de kan användas med alla muntliga kirurgiskt ingrepp för att minska återhämtningstiden. De kan också användas med dentala implantat för att öka hastigheten med vilken implantaten integreras i benet .

Säkerhet

Cold lasrar inte skadar celler . De har ingen värmeeffekt . FDA har godkänt användningen av kall lasrar för olika behandlingar, och de har använts säkert i USA i över 10 år (och internationellt i över 30 år ) . Det finns inga kända biverkningar Kall laser behandling .

Previous:nothing Next:Hur berätta om en rotfyllning behöver göras om

Relaterade artiklar


 • hur man rengör en sonic tandborste
 • hur du håller dina tänder starka från sjukdom
 • hur man får vitare tänder med hjälp av enkla steg i hemmet
 • Hur fungerar en tandläkare tänder vitare ?
 • skäl för en rotfyllning
 • hur du skyddar dina tänder från slipning
 • Kostnaden för tandimplantat vs proteser
 • hur man behandlar en svullen läpp enkelt
 • hur man hittar ett barns tandläkare
 • hur man besluta om att borsta tungan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com