tandvård parodontologi definition

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-28
Parodontologi är en specialitet dentala berörs av diagnos , behandling och förebyggande av tandköttssjukdomar . Tandläkare som är specialiserade på parodontologi kallas periodontists . Enligt American Academy of Parodontologi , det finns 52 institutioner i USA som erbjuder parodontologi utbildningsprogram. Parodontologi är en av nio tandläkare som är erkänd av American Dental Association , eller ADA

tandköttssjukdomar

Dental parodontologi handlar framför allt om att behandla och förebygga allvarliga tuggummi infektioner såsom parodontit , en bakteriell infektion som orsakas av plack . Obehandlad parodontit kan leda till svår smärta och möjlig förlust av tänder . Att behandla tuggummi infektioner , periodontists använda tekniker som tuggummi kirurgi , laserbehandling eller rengöring av rötter . Om tänder har redan gått förlorade på grund av tandköttssjukdomar , periodontists ersätta permanent tänder med dentala implantat eller kosmetiska behandlingar .

Förebyggande

Parodontologi är också inriktad på förebyggande av tandköttssjukdomar . Periodontists utbilda patienter om hur man behålla friska tänder och tandkött och betona vikten av att ta hand om tandköttet . De utbildar också patienter på de tidiga varningssignalerna på tandköttssjukdomar , såsom rött och svullet tandkött , kronisk dålig andedräkt och sår i munnen .

tandimplantat

Förutom att behandla och förebygga tandköttssjukdomar är parodontologi också oroad med det långsiktiga underhållet av tandimplantat , ett behandlingsalternativ för människor som förlorat tänder på grund av tandköttssjukdomar .

Kosmetika

periodontists hjälpa personer med kosmetiska intressen såsom ett leende som avslöjar för mycket tandkött eller tänder som visas för kort . De skulptera tandköttskanten eller ta bort överflödig tandköttet för att exponera mer av tänder . De hjälper också människor med saknade tänder eller fördjupningar i tandköttet .

Överväganden

För att öva parodontologi , en individ måste ta examen från ett ackrediterat fyraårigt college och ett ackrediterat tandläkarhögskolan och få antingen en doktor Odontologiska ( DDM ) eller en doktor i tandkirurgi ( DDS ) examen . De måste fylla i ytterligare tre år av utbildning i ett parodontologi utbildningsprogram. Förutom att behandla patienter , periodontists utför ofta forskning eller undervisa på tandläkare .

Previous:nothing Next:hur man rengör plack från tänderna

Relaterade artiklar


 • hur att bleka tänderna naturligt och billigt
 • information om olika typer av tandköttsproblem
 • hur du bleka dina tänder
 • hur man gör en resa till tandläkaren mindre stressande
 • Q10 & tandköttsproblem
 • hur man rengör en elektrisk tandborste efter en förkylning
 • kostnaden för en rotfyllning
 • hur man rengör munnen vakt
 • hur man läka ett abscessed tand
 • hur att bleka tänderna på en budget
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com