tandvård tandköttssjukdomar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-27
Omkring 80 procent av den vuxna befolkningen i USA har någon typ av tandköttsproblem . Tandköttsproblem är också känd som tandlossning . Parodontal sjukdom orsakas av en bakterie som bildar under tandköttet . Denna bakterie kan skada frisk tandköttet och ben , och det kan bidra till hälsoproblem i andra delar av kroppen . Studier visar infektioner i munnen kan ha samband med sjukdomar som diabetes , stroke , hjärtsjukdomar och problem i samband med födseln . Parodontit kan förebyggas .

vem som får den ?

Gum sjukdomen oftast drabbar personer över 30 år , men gingivit kan bli ett problem för vissa tonåringar . Brist på enhetlig munvård kan bidra till sjukdomar i tandköttet när plack lagras under tandköttet . Rökare är också mer benägna att utveckla parodontit och är mindre benägna att återhämta sig från sjukdomen. Andra som ofta har tandköttsproblem är kvinnor upplever hormonella förändringar , diabetiker , personer under stress , människor som är genetiskt mottagliga för sjukdomar i tandköttet , personer som tar vissa läkemedel , människor som har cancer eller aids och människor som får behandling för dessa sjukdomar .

Gingivit och Periondontitis

Plack är mycket skadlig för tänderna , och de bakterier som kommer med plack orsakar att tandköttet lätt blöder . Tandkött kommer också att få inflammerade och svullna . Detta tillstånd kallas gingivit . Gingivit är tandköttssjukdomar i ett tidigt skede , och om åtgärder inte vidtas för att vända denna sjukdom kan Gingivit leda till ett tillstånd där tandköttet lossnat runt tänderna och infekterade . Efter en stund , ben och tandköttet bryta ner och tänder lossnar till den punkt där de måste extraheras .

Symtom

Många gånger tecken på tandköttssjukdomar gå obemärkt förbi. Symptomen kan inte bli uppenbara förrän de manifest som långlivade dålig andedräkt, inflammerad och svullet tandkött , tandkött som blöder vid beröring , smärta när man tuggar , tänder som lossnar och ilningar i tänderna. Något av dessa symptom kan tyda tandköttssjukdomar.

Vad göra åt det

Om du tror att du har tandköttsinflammation , se din tandläkare . Din tandläkare kommer att be dig om din sjukdomshistoria så att han kan avgöra om det finns några bidragande faktorer som kan utsätta dig för risk för sjukdomar i tandköttet . En undersökning av din mun kommer också att utföras för att kontrollera om tandköttet rodnad och fickor . En särskild härskare kommer att användas för att kontrollera djupet i dessa fickor , om du har dem . Röntgenbilder kan tas för att kontrollera om förlust av ben . Din tandläkare kan rekommendera att du ser en specialist ( parodontolog ) .

Behandling Rutiner

Behandling förfaranden ibland medför avlägsnande av plack genom att skrapa tänderna och avlägsnande av bakterier från rötterna i tänderna . Patienten kan också uppmanas att sluta röka , om hon röker , för att öka andelen framgångsrika behandlingen .

Mediciner

Läkemedel som förs in i tandköttet fickorna för att hålla bakterier under kontroll , oral medicin eller en speciell munvatten kan vara fastställd .

Previous:nothing Next:hur naturligt läka tandvärk

Relaterade artiklar


 • vad är en tandkrona uppbyggd ?
 • hur man gör en tandvärk försvinna
 • hur man kan minska smärtan från hängslen
 • Hur skyddar emalj tänder ?
 • Fakta om tandköttsproblem
 • hur att bleka tänderna naturligt och billigt
 • hur man förvarar och ren Invisalign hängslen
 • botemedel för parodontit
 • hur är en rotfyllning gjort ?
 • hur man kan sänka tandvård städkostnad
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com