tecken på aggressiv parodontit

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-21
Avancerad parodontit är en tandköttsproblem att effekterna käken ben samt tänder , och det påverkar människor i alla åldrar , raser och kön . Orsaker till detta tandköttssjukdomar kan vara alltifrån ett nedsatt immunförsvar för att produkter röktobak , och lider av vanliga sjukdomar som influensa . Dåliga matvanor val och brist på god hygien spelar också en roll i utvecklingen av tuggummi sjukdomar som parodontit

Inflammation

En av de första symtom på sjukdomar i tandköttet och tandlossning i synnerhet , är inflammation . Den svullnad av periodontium , eller tandköttet , kan uppstå med liten eller ingen smärta . När smärtan inträffar under svullnad , kan detta betyda att det finns en lokal infektion , främst på grund av karies .

Missfärgning

När periodontium börjar visa fläckar av lila eller röd färg , kan detta vara ett tecken på aggressiv parodontit . Förändringarna i färg är ett vanligt tecken på vävnadsskada på grund av inflammation och infektion .

Tenderness

Tandköttet kan kännas ömma vid beröring , särskilt i de områden som ligger närmast till tänderna . Borsta tänderna kan förvärra detta tillstånd ytterligare och periodontium kan blöda och bli smärtsam . Att byta till en mjukare borst tandborste kan åtgärda i lugnande den ömhet som inträffar med sjukdomar i tandköttet.

tandköttet drar sig tillbaka

Någon som lider av aggressiv parodontit kanske märker att deras tandkött ser ut att dra ifrån sina tänder . Detta kallas för en recessiv tandköttskanten . I grund och botten börjar periodontium att försämras , utsätta tanden .

gapping

Under lågkonjunkturen i tandköttet kommer nya luckor form mellan tänderna . Detta beror på människors tänder kona eftersom de går ner i käken och bildar en rot . Som tandköttskanten drar sig undan från tänderna , blir denna avsmalnande uppenbar . Så småningom kommer luckor visas, ändra utseende på din mun .

Infektion och nekros

De senare stadierna av aggressiv parodontit komma med utseendet på pus mellan tänderna , närmast tandköttet linjer . När pus framgår , är detta oftast på grund av nekros av periodontium vävnad . Tandköttet erfarenhet missfärgning , som varierar i nyans från djupt röd till en grönaktig grå nyans .

tand och benförlust

recessionen på tandköttet , och nekrotisk infektion kommer oftast resultera i förlust av många tänder i en till synes kort tidsperiod . Många som lider under den senare delen av aggressiva parodontit uppleva ökad karies , förlora så många som fem tänder i en 6-månaders span . Tandröta på denna punkt är normalt smärtfritt på grund av nervskador , såvida inte infektionen sätter inMjukgörande och förlust av delar av käkbenet förekommer också .

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till dålig andedräkt ?





Relaterade artiklar


 • hur du hittar den bästa tandblekningsmedel
 • hur man kan spara pengar på din vård
 • hur vitare dina tänder
 • hur du håller dina tänder vita naturligt
 • behandla tandköttsproblem
 • steg-för - steg protes som gör
 • hur man ska bekämpa gingivit
 • hur man får vitare tänder gratis och naturligt
 • hur man rengör munnen med tandställning
 • hur man får rabatterad tandvård genom en tandläkarutbildning




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com