typer av dentala implantat

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-28
Den mänskliga tänder skiljer sig från de andra ben i kroppen på att de är ständigt utsatta . Detta gör dem känsliga för skador och färgning , som kan förvärras om en individ inte får ordentlig tandvård . Ibland skador på tänderna är så dålig att tänderna faktiskt behöver bytas ut. En metod att tandersättning är användningen av dentala implantat

Du behöver : .
forskning färdigheter
Pengar, pengar och nämnde jag pengar ? .
Tålamod.

Vad är ett tandimplantat ?

Ett tandimplantat är ett implantat som används som en grundläggande bas för införande av en ersättning tand eller en uppsättning tänder . Det finns fyra huvudsakliga typer av dentala implantat , inklusive rot , subperiosteal , tallrik och intramucosal .

Rotformen

Root form tandimplantat används när det finns tillräckligt med bredd och djup på käkbenet för att fästa implantatet . Dessa typer av implantat också är kända som " skruv typ " på grund av hur ersättning tand eller tänder bifogas . För att använda detta implantat är käkbenet exponeras , är implantat sättas in, och snittet är försluten med stygn .

tavla Formulär

tavla form implantat liknar Rotformen dentala implantat, men de används när benet i käken är för smal för en rotform implantat och ympning inte är lämpligt. Detta implantat typ är lång och platt, som medger att den skulle placeras in i den trånga käkbenet . Metoden för införandet är liknande den i dentala Rotformen implantat .

Subperiosteal

Subperiosteal implantat sitter på toppen av käkbenet under tandköttet . De bästa kandidaterna för dessa implantat är de som har avancerad benförlust som inte tillåter en rot eller plåt form implantat . Patienter kan ha implantat genom dubbla kirurgi ( ett ingrepp görs för mögel och annan görs för själva implantation ) , eller så kan de ha implantatet görs genom en enda operation ( en datortomografi används för att göra formen och en enda operation görs för implantation ) .

Intramucosal

Intramucosal skär är inte sant tandimplantat --- snarare , de är dentala skär . De används på samma sätt , dock i att de tillhandahåller en säkra mekanism för löständer . De används med tandproteser eller andra stora uppsättningar löständer . Skären , som är svamp formad , fäster vid tandköttet sidan av protesen för att hålla den på plats . De passar in intrycksmärken har placerats in i gommen . ,

Material

De flesta dentala implantat oavsett typ , är gjorda av titan på grund av denna metall förmåga att smälta väl med ben och eftersom titan är otroligt stark och tålig . Men andra metaller som används , t. ex. aluminiumoxid och kirurgiska rostfritt stål .

Previous:nothing Next:hur man extraherar en tand hemma

Relaterade artiklar


 • hur man kan få gratis tandvård
 • information om olika typer av tandköttsproblem
 • hur man sätter gummiband på tandställning
 • tandvård tandköttssjukdomar
 • hur du håller dina tänder vita naturligt
 • Hur laser blekning arbete ?
 • hur man undviker hålrum naturligt
 • Hur man använder en tungskrapa säkert
 • hur man rengör och sterilisera dental
 • tandsköterska utbildning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com