Hur länge kan man använda pilokarpin för muntorrhet ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-07
Pilokarpin påverkar nervsystemet , stimulerar saliv , lacrimalis och svettkörtlarna. Det används för att behandla muntorrhet orsakad av strålbehandling för huvud -och halscancer och Sjorgen -patienter syndrom . Det är också används för att behandla vissa typer av glaukom och att hjälpa till med nattblindhet och ljuskänslighet efter vissa ögonoperationer . Från och med 202C finns inga publicerade gräns för hur mycket tid du kan ta detta under övervakning av din läkare

Funktioner

Pilokarpin är en kolinerg agonist eller parasympatomimetiska läkemedel , och som sådan inte bör tas av alla som använder ett läkemedel som fungerar som en antikolinerg . Det verkar genom att stimulera muskarinreceptorer-nerver som påverkar exokrina körtlar-som innefattar spottkörtlar . Det kan ha en skadlig effekt på hjärta, lungor, lever och njurar , så att folk med nedsatt organ bör väga nyttan noggrant och följa råden från sin läkare . Den är känslig för fukt , så att inte förvara den i närheten av vattentäkt .

Dosering

För muntorrhet behandling , är pilokarpin tas oralt i tablettform , vanligen 5 mg tabletter . Följ läkarens dosering instruktionerna mycket noga. Den gemensamma Doseringen är tre gånger per dag för patienter strålbehandling , och fyra gånger per dag för Sjorgen syndrom patienter , men din läkare kommer att övervaka effekterna och ändra doseringen efter behov . Om du missar en dos , ta den så snart du kommer ihåg om det är nära till nästa dos , i vilket fall ta nästa dos bara och inte dubbla upp . Det kan ta sex till tolv veckor för att se om det finns en positiv reaktion , och om fördelarna är inloggad , kan behandlingen fortsätta som behövs .

Typer

Pilokarpin i tablettform distribueras under varumärket Salagen . Som en ögondroppar , verkar det som Pilopine HS , Timpilo , Diocarpine , Isopto Carpine , Miocarpine och Ocusert Pilo-20 och -40 .

Överväganden

Pilokarpin används för att behandla vissa typer av glaukom samt muntorrhet . Det används också för att tygla eleven att hjälpa till med efterverkningarna från vissa typer av ögonkirurgi och som ett motgift mot giftet intagna från växter av Nightshade familjen . När du tar det , vara medveten om att det kan ha viss effekt på dina ögon och se till att du vet vilken effekt det har på dig innan du kör bil när du tar den .

Varning

Pilokarpin måste tas exakt som under nära överinseende av en läkare . Om du tar för mycket , det finns en kraftigt ökad chans att det kommer orsaka biverkningar, varav några är allvarliga . Det kan orsaka epilepsi och minskad fertilitet i större doser . Andra biverkningar är uttorkning på grund av ökad svettning , illamående , diarré , kräkningar , huvudvärk, yrsel , svaghet , andningssvårigheter, förändringar i hjärtfrekvens eller ögonsmärta . De vanligaste biverkningarna är svettningar , illamående , frossa och rinnande näsa .

Previous:nothing Next:hur du bota din dålig andedräkt

Relaterade artiklar


 • Vilka är symtomen på en abscessed tand i överkäken ?
 • hur vitare dina tänder
 • tänder uträtning & tandköttsproblem
 • hur man kan bli av vitlök andedräkt enkelt och naturligt
 • hur man får vitare tänder utan kemikalier
 • hur man förvarar och ren Invisalign hängslen
 • att bota dålig andedräkt för gott
 • historia tandblekning
 • Hur man köper bästa tandborsten desinfektionsmedel till bästa pris
 • hur man ska finansiera tandvård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com