Orsaker och botemedel för dålig andedräkt

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-06
Dålig andedräkt kan vara förlamande i sociala situationer. Det finns många orsaker och lika många botemedel . Det är viktigt att komma till roten av din dålig andedräkt problem att hitta ett botemedel . När du behandla det kan du förhindra det också . Fundera på om du lider av dålig andedräkt på grund av den mat du är , eller inte äta, eller om du har en mer allvarliga medicinska tillstånd som kräver behandling från hälso-och sjukvårdspersonal

orsakar dålig andedräkt kan orsakas av ett livsmedel du ätit eller av något allvarligare , som tandköttssjukdomar. Mat som lök och vitlök kan sitta på andetag , och det kan vara svårt att bli av med deras lukt . Eftersom mat blir absorberas i blodet och därefter in i lungorna , kommer du fortsätta att andas ut all rök av starka smaker väl efter att du har ätit dem , men lukter kan minimeras med god tandhygien .
Tandköttssjukdomar och muntorrhet är mer allvarliga sjukdomar som orsakar dålig andedräkt . Morning andedräkt är orsakat, även i de renaste munnar , genom att bakterier ansamlas natten på tänderna och tungan . Muntorrhet , ett villkor som hindrar kroppen från att göra en tillräcklig mängd saliv , orsakar dålig andedräkt för utan tillräckligt saliv , är de bakterier aldrig spolas ut ur munnen . Cancerpatienter som genomgår strålning drabbas ofta av muntorrhet som biverkning .

Tooth Gum Care

Borsta tänderna är nummer ett . Även om det verkar enkelt , inte alla borstar så ofta som behövs . För att undvika dålig andedräkt orsakas av mat , ska du borsta tänderna efter varje måltid . Detta kommer att bidra till att minska kvardröjande dofter från maten , särskilt sådana med starka lukter , det sista efter att du har ätit färdigt . Tandtråd är ett annat stort sätt att förhindra dålig andedräkt. Matrester fastnar mellan tänderna och inte alltid tvättas ut ur munnen med tandborstning ensam .

Diet

Människor som har svårt att smälta vissa livsmedel kan också uppleva dålig andedräkt. Många gånger de som bantar och inte konsumerar tillräckligt med mat under dagen också erfarenhet dålig andedräkt. En vanlig kost orsak till dålig andedräkt är kroppens oförmåga att metabolisera fettsyror . När dessa enzymer inte bryts ner , utsöndrar kroppen dem som avfall och det kan därför orsaka orolig mage och dålig andedräkt som en annan biverkan.

botemedel

botemedel mot dålig andedräkt är beroende på orsaken . I vissa fall , vara mer aktsam om tandborstning och tandtråd kan ta hand om problemet . Men i allvarligare fall kan tandläkaren behöva behandla dig för tandköttsinflammation eller torr mun för att hjälpa till att bekämpa symptomen . För symtom som är relaterade till kosten , har pepparmintolja visats minska dålig andedräkt samt andra produkter mynta som smälts in i systemet . Att behandla dålig lukt internt kommer att skapa ett bättre resultat och inte bara dölja lukten med en hänförande mint eller tuggummi .

Överväganden

Trots att ett andetag mint eller tuggummi kan göra susen tillfälligt , är det viktigt att komma ihåg att om du har en allvarligare situation orsakar din dålig andedräkt, det myntverk kommer bara maskera en potentiellt skadlig tillstånd . Det är viktigt att prata med en läkare om din dålig andedräkt är ett pågående problem .

Previous:nothing Next:typer av hängslen för vuxna

Relaterade artiklar


 • hur man gör tänder rättsmedel blekmedel hem
 • hur man gör tandkräm
 • hur man tar hand om tandproteser
 • hur man tillfälligt lindra tandvärk
 • hur du förstå om dina mediciner orsakar tandköttsproblem
 • hur man köper blekning tandkräm
 • tandlossning
 • Hur man väljer en dental försäkring plan
 • hur man anföra klagomål mot en ortodontist
 • hur man hittar en tandblekning tandläkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com