TMJ käksmärta symtom

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-12-13
TMJ betyder käkleden . Den ansluter underkäken , underkäken , att den tidsmässiga ben, skallen , i det område framför örat . TMJ störningar skapa en smärtsam eller obehaglig sjukdom som påverkar patienter i flera år. Olika typer av botemedel mot villkoret inkluderar språkrör att justera bett av den enskilde och förhindra bruxism , kirurgi och massage . Senaste rekommendationerna notera att en nack-och ryggmassage kan vara den mest gynnsamma av alla behandlingar och är mycket mindre drastisk än kirurgi .

Du behöver :
Tandborste
. Tandkräm.
Peroxid.
Tandtråd .

Smärta

typer av smärta från problem med käkleden inkluderar migrän , huvudvärk kluster , smärta i pannan och skytte smärta på baksidan av huvudet . Det kan också skapa en känslighet i hårbotten så att även en lätt beröring skapar smärta . TMJ smärta ibland misstas för bihåleinflammation eftersom smärtan ofta förekommer i samma område . Lider av TMJ har också smärta på platsen för det gemensamma .

svårt med enkel förflyttning

TMJ påverkar också rörligheten i munnen , käken och tungan . Om du lider av TMJ du kanske känner smärta i musklerna i kinden . Ibland finns det en svårighet att kontrollera förflyttning av tungan . Det finns en hel del smärta i kinden och ansiktet .

Jaw Problem

Ett problem som orsakas av TMJ är den begränsade möjligheten att helt öppna munnen . Det finns också en tendens för dem med problemet att märka en klicka i sin käke när de öppnar eller stänger munnen . Det biter kanske inte vara släta, men har ett ryck i den när öppnas eller stängs. Bett av enskilda med TMJ kan skeva och avviker på båda sidor . Ibland finns det en rysning eller annan okontrollerad rörelse käken .

Tänder

TMJ kan vara en av orsakerna till bruxism är tandgnissling . Detta bär tänderna , sprickor dem och får dem smärta , att inte tala om buller som håller partner vaken . TMJ också ofta orsakar tand bet . Lider av TMJ har också ilningar i tänderna som kommer antingen från knöt , slipning eller dras åt muskler nyper den primära nerv till tänderna . De drabbade ofta känner att de har en mun full av håligheter . Ofta tandläkare försök att korrigera bett av den sjuke utan resultat .

Öron

De med TMJ upptäcker ofta att de har tinnitus . De ljud de hör inkluderar surrande , ringande , brusande och väsande inuti deras huvuden . Vissa kan dock helt enkelt ha minskat hörsel . Öronen på de käkleden lidande kan känna full eller har smärta . Ibland de med att visa örat engagemang problem med balansen , och många har yrsel .

Throat

TMJ offer ibland svårt att svälja. De kanske känner bara en trånghet i halsen , smärta eller helt enkelt ha laryngit . Normalt finns det smärta i nacken . Ibland TMJ orsakar variationer i rösten .

Bog

Nacksmärta tidigare nämnts är en del av käkleden inblandning, men det kan också finnas i samband med smärta i axlarna. Ibland smärtan strålar ner på baksidan . TMJ patienter kan få symtom som också inbegriper armar och fingrar. Detta kan orsaka dem att ha armen och fingret smärta , domningar eller stickningar . Ofta finns stelhet i nacke och övre delen av ryggen .

Previous:nothing Next:tandvärk behandlingar

Relaterade artiklar


 • vad som är i guld tandkronor ?
 • hur du får ditt barn att borsta tänderna - ett roligt sätt
 • salivens påverkan på dental
 • hur du håller dina tänder vita naturligt
 • hur man lindra smärtan av känsliga tänder
 • behandla tandköttsproblem
 • hur man kan stoppa tandvärk smärta irriterad med en kall
 • hur man tar hand om dig själv med en infekterad tand
 • hur man får ljusare , vitare tänder
 • hur man gör tänder rättsmedel blekmedel hem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com