fördelar och nackdelar med tandimplantat

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-12-07
Tandimplantat är en av de mest innovativa metoder som ska utvecklas inom tandvård . De med saknade tänder inte längre nöja sig med avtagbara proteser eller lider av förlägenhet . De flesta människor är oförmögna att se skillnad mellan en naturlig tand och en som har implantat . Även om många rave över resultaten av kirurgi finns det några ner sidorna

Vad är tandimplantat ?

Tandimplantat är individuell , vanligen konstgjorda tänder , tillverkade av porslin . En liten titan stav som sitter på undersidan av tanden implanteras in i patientens käkben , fungerar som en rot eller ankare för att hålla tanden på plats . Även den implanterade spö är permanent , kommer den falska tanden bifogade behöver bytas över 10 till 15 år , precis som en krona eller bro .

Fördelar av dentala implantat

Tandimplantat kan hjälpa till att återställa en ungdomlig utseende . I de fall en tand har utvunnits , tandimplantat hjälper också till att hålla omedelbar ben området från krymper , hålla dig från att se äldre . För dem som behöver bara en tand ersättas-när de angränsande tänderna är i gott skick-ett implantat kan användas i stället för en bro , som består av tre kronor sammansvetsade . Detta kan förhindra ytterligare förfaranden på tänderna på var sida av utvinningen området . De flesta dentala implantat är mycket naturtrogna och må bättre , speciellt när man äter , i motsats till proteser och broar .

Nackdelar av dentala implantat

Tandimplantat kräver ett flertal besök till tandläkaren. I händelse av en komplikation , kan patienten förvänta regelbundna besök i flera år . Som med alla operationer , kan tandimplantat vara smärtsamt , och din tandläkare kan behöva ordinera smärtstillande efter förfarandet . Svarsfrekvenser för tandimplantat är goda . Faktum är att framgång cirka 95 procent , men dentala implantat kan misslyckas . De som röker, har okontrollerad diabetes , eller andra hälsoproblem kan ofta räkna med en lägre framgång . Andra vanliga händelser inkluderar infektioner och brott i tanden själv . I sällsynta fall dentala implantat har perforerade sinus kaviteten eller nerv .

Kostnader för dentala implantat

För dem på en fast inkomst , dentala implantat är betydligt dyrare än proteser , deltonerna eller fasta broar . Eftersom förfarandet anses vara en operation och kan ofta kräva flera besök , kan kostnaden variera från $ 850 till $ 3. 500 per tand . Beroende på din dental plan , implantatingrepp eller inte kan täckas .

som kan utföra Dental Implant Surgery ?

För närvarande är tandimplantat operation inte erkänns som en specialitet av American Dental Association . Det finns godkända program som erbjuder utbildning inom detta område för vanliga tandläkare . Men oftare är de förfaranden som genomförts av antingen oral kirurger eller periodontists .

Previous:nothing Next:Hur länge kan man använda pilokarpin för muntorrhet ?

Relaterade artiklar


 • akut parodontit
 • rättsmedel för tandvärk
 • muntorrhet behandlingsalternativ
 • bentonit och tandköttsproblem
 • hur man kan befria er från dålig andedräkt
 • om komplikationer efter tandimplantat
 • hur man hittar en tandblekning tandläkare
 • Så för att lindra och hantera smärtan av distanser
 • hur man gör tandvårdspatienter bekväm
 • hur man gör falska tänder hemma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com