göra tandborste saniterare arbete ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-06
Med så många produkter på marknaden , hur kan vi veta om tandborste sanitizers faktiskt hjälpa till att befria våra tandborstar av bakterier ? ? Är det bara en marknadsföring trick eller är sanitizers verkligt effektiva

Germs överförs från mun till tandborste

Miljontals bakterier lever i munnen och får överföras till din tandborste varje gång du borstar . Vi vet nu att plack och tandköttsproblem kan leda till ytterligare hälsorelaterade frågor . Det är denna rädsla som driver människor att leta efter sätt att hålla sina tandborste fritt från bakterier . Är sanitizers vägen att gå ?

Sanitizer kontra Sterilizer

För det första är det viktigt att notera att ordet desinfektionsmedel refererar till en enhet som dödar de flesta mikroorganismer . En autoklav dödar alla mikroorganismer . Sanitizers arbete genom att utsätta tandborsten för UV- ljus , som dödar de flesta mikroorganismer medan värmen torkar tandborsten . Vanligtvis finns det ett lock över tandborste , skyddar det från exponering av luftburna mikroorganismer . Alltid leta efter produkter som är godkända och reglerade av FDA för att säkerställa att du får en effektiv maskin .

Studie om tandborste Saniterare

Trots sanitizers har blivit mycket populära , de är dyra , köra upp till $ 80 . Hittills har det funnits några avgörande studier eller bevis för att sanitizers är det mest effektiva sättet att bekämpa bakterier på din tandborste . En undersökning från 2006 görs genom att först år tandläkarstudenter vid Creighton University School of Dentistry i Omaha , Nebraska slutsatsen att doppa din tandborste i en antibakteriell spola var lika effektivt som ett desinfektionsmedel att hålla bakterier från din tandborste .

sätt att rensa din tandborste

Det måste du hålla din tandborste ren . Men har du alternativ i hur du kan göra det. Du kan antingen använda ett kommersiellt tandborste desinfektionsmedel , eller välja att använda någon av dessa andra förslag :
u2022 Skölj och torka din tandborste , se till att det undviker andra borstar .
u2022 Blötlägg din tandborste i en antiseptisk munvatten .
u2022 Koka eller sätta din tandborste i diskmaskinen ( detta kan slita ut borsten snabbare) .
u2022 Mikrovågsugn din tandborste på hög i 10 sekunder .

ADA Rekommendation

Oavsett vad du väljer , American Dental Association (ADA ) rekommenderar att du fortfarande byta ut din tandborste var tredje månad eller efter en sjukdom , och hålla din tandborste upprätt och bort från andra badrum objekt .

Previous:nothing Next:tandställning definition





Relaterade artiklar


 • fördelar och nackdelar med Invisalign hängslen
 • hur man kan förebygga tandlossning
 • hur man hittar rabatt tandläkare och hängslen rabatt
 • hur man förebygger peridental sjukdom
 • hur man gör tandvårdspatienter bekväm
 • hur man byter proteser
 • om tandborste vård
 • hur man kan förebygga fluoros hos barn
 • hur man får vita tänder naturligt
 • hur man hittar en tandläkare Kaiser Permanente




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com