hur du tar bort en tand

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-12-11
När barn förlorar sina mjölktänder för att ge plats för vuxna tänder , kan vissa faller ut smärtfritt och snabbt , medan andra visar sig vara envis och vill inte komma ut . Framtänder är ofta de första att gå , och molarer är oftast de som tar lite längre tid , eftersom de är större och behovet av att falla ut på både yttre och inre sida . För tänder som verkar vara på väg ut , är en skonsam ryck allt som behövs för att ta bort en tand . Undvik att försöka ta bort tänder med husgeråd som en pincett eller tång , eftersom detta kan orsaka infektioner. Om tänderna inte tycks vara redo att falla ur på egen hand , inte tvinga en tand för att lossa . Vänta tills den är klar , eller om det orsakar smärta , beställa tid hos en tandläkare för att få bort det professionellt och säkert

Du behöver : .
Aspirin
Kall tvättlapp .
Muntlig smärtlindring gel .


1 .
Se till att tanden är lös nog att falla ut innan du försöker ta bort det . Ju mer klar är det att falla ur på egen hand , desto mindre chans för smärta . Undvik att göra något av avlägsnande hem tanden myter , som biter till ett hårt äpple eller knyta en tand på ena änden av ett snöre och den andra på dörrhandtaget och sedan smäller igen dörren . Ta bort en tand från roten är viktigt att undvika infektion , och hårda bort metoder kunde lämna benfragment i tandköttet . Med dessa gamla myter , finns det risker för trasiga tänder och olovligt bortförande , ökar risken för komplikationer eller infektioner .
2 .
tar acetylsalicylsyra om det finns smärta i tänder eller tandkött . Massera tandköttet runt tanden för att lugna eventuellt obehag , och använda en over-the-counter muntliga lättnad gel som Anbesol om det finns någon svullnad . Om tanden ser infekterat ut , ta inte bort det . Istället boka tid för en tandläkare att extrahera det professionellt .
3 .
Vicka den lösa tanden med tungan för att få det förberetts för borttagande. Om det är väldigt löst till att börja med , vickar den runt gör det lättare att ta bort utan smärta eller obehag . Försök aldrig att dra tänder hemma om de inte är extremt lös , som kan orsaka smärta och infektion .
4 .
bort tanden när den är klar . Du kommer att veta det är klart , om det verkar vara mycket lös i tandköttet , nästan till den grad att komma ut på egen hand utan hjälp . För att ta bort en lös tand , ta varsamt tanden i tumme och pekfinger , med ett lätt ryck . Detta bör ta bort tanden säkert , och om inte så kan det behöver lossas ytterligare . Många tänder kommer att falla ut på egen hand när de är klara , och vicka den lösa tanden kommer att bidra till att göra processen snabbare . Kom ihåg att vara säker på att vänta tills tanden är naturligtvis redo att falla ur på egen hand , så att hela tanden-rot inkluderas kommer ut i en hel bit . Om roten inte avlägsnas tillsammans med tand , kan det finnas en risk för infektion .
5 .
Applicera en cool , våt disktrasa till det område där tanden var belägen . För ökad komfort , placera en våt disktrasa i frysen några minuter tills väldigt cool , och sedan använda för att döva och lugna ner tandköttet där tanden en gång var . Obehag bör bara pågå i några minuter . Håll tänder och tandkött rena för att undvika eventuella muntliga bakterier från att påverka den nyligen utsatts tandköttet .

tips och varningar


 • rena tänder och tandkött dagligen för optimal munhälsaFloss och gurgla medmunvatten för att minska plack och bakterier i munnen
 • Försök aldrig att dra tänder i stället för en tandläkare om de inte är naturligt redo att ramla ut


 • Previous:nothing Next:typer av hängslen

  Relaterade artiklar


 • hur man väljer protes implantat
 • Hur man testar för tandlossning
 • beskrivning av partiella proteser
 • Hur förbättrar probiotika tandköttsproblem ?
 • hur man får försäkring att betala för tandimplantat
 • hur man kan bota dålig andedräkt
 • hur du ökar vithet i tänderna
 • hur man kan bli av en tandvärk
 • hur man gör tänderna vitare
 • vad är orsakerna till tandvärk ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com