hur man gör faner för tänderna

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-12-23
Människor missnöjd med utseendet på sina tänder har en mängd olika val för att förbättra deras leenden , från blekning och arkivering till dentala faner . Dental faner , även kallad laminat fanér eller skalfasader porslin , är nagel-tunna bitar av porslin monteras över naturliga tänder och cementeras på plats . De ser ut som riktiga tänder och förfarandet är mindre invasiv än tandersättning med implantat eller proteser . Idag finns det två huvudsakliga metoder för att göra tandvård fasader : det feldspathic tekniken och tryckte -keramik teknik .

Du behöver :
Mold av tänder
. Dental fil .
Lokalbedövning .
Dental kitt .
Komposit porslin .
Vax .
Hydraulpump.
Dental cement .


1 .
Fråga din tandläkare vilken typ av faner är bäst för dig . Kostnaden för de två typerna är liknande , men pressade keramiska skalfasader är den nyare typen och blir allt vanligare . Kosmetiska tandläkare varierar i sina åsikter om vilken typ av faner som är lämplig.
2 .
En mögel måste göras av tänderna som ska repareras . Fasaderna kommer att lägga tjocklek till tänderna , så tandläkaren filer bort ett äggskal-tunt lager av tanden . Oftast sker detta under lokalbedövning. Tandläkaren gör en form av in tänderna med dentala spackel, sedan skickar det till ett laboratorium med detaljerade anteckningar om patientens mun , bita och sina preferenser för färg , form eller typ av reparation .
3 .

Om du vill små ökningar för tand längd , har mycket mörka fläckar , eller om du inte vill att mycket av din ursprungliga tänder bort , välja den feldspathic tekniken . Dessa fasader är gjorda för hand . Labbet tekniker färger sammansatta porslin på mögel av dina tänder , lager för lager . Formen är brända efter varje lager , och denna process upprepas tills önskad form och färg uppnås .
4 .
Välj pressade keramiska skalfasader för större höjningar av tand längd , mer naturliga utseende färg , eller om du vill fylla luckor mellan tänderna . Dessa fasader också är gjorda för hand , men teknikern lager vax över formen på dina tänder till önskad form , gör sedan en avgjutning av vaxet . Vaxet är smält ur rösterna och mögel injiceras med porslin komposit med ett högt tryck hydraulpump . Teknikern kan justera färg genom att måla i olika nyanser av porslin .
5 .
färdiga fasader kommer att cementeras på tänderna av tandläkaren . Hon kommer göra nödvändiga smärre justeringar i fanér genom att lämna in den .


Previous:nothing Next:hur du tar bort popcorn från tänderna

Relaterade artiklar


 • orsakerna till en tandvärk
 • rätt skötsel av tandproteser
 • tandhygienist krav
 • hur naturligt bleka dina tänder
 • hur man vet när du behöver en rotfyllning
 • Fakta om tandblekning
 • hur man läka tandköttsproblem med yoghurt
 • Hur man köper bästa tandborsten desinfektionsmedel till bästa pris
 • hur man borstar och tandtråd tänderna ordentligt
 • tuggummi hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com