olika typer av hängslen för tänderna

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-13
Hängslen har kommit långt från all- metall versioner som var standard för tonåriga tänder . Idag är hängslen finns i en mängd olika material och stilar , och många vuxna såväl som tonåringar få tandställning för att räta sina tänder . Den genomsnittliga personen bär någon typ av hängslen för ett till två år , även om vissa allvarliga fall kan kräva mer tid . Förutom riktning tänder kan hängslen också hjälpa anpassa över-och underkäken och korrigera en ojämn underbett eller överbett

Du behöver : .
tandborste.
Tandkräm.
Peroxid.
Tandtråd .

rostfritt stål Hängslen

Rostfria hängslen är den gamla stilen av hängslen . De förblir i bruk och är den minst kostsamma av alla typer av hängslen som finns idag . Många människor får fortfarande metall hängslen , eftersom de är de mest ekonomiska .

Keramik Hängslen

Keramiska hängslen är nästan identiska med rostfria hängslen , förutom att fästena är gjorda av keramik i stället för stål . De tenderar att inte lämna tanden fläckar i samband med all-metall hängslen . Keramiska hängslen måste bäras längre än metall hängslen , och kostnaden är betydligt högre . Behandling varar ett par månader längre än med traditionella metall hängslen .

Guld Hängslen

Guld tandställning bärs av människor som är allergiska mot rostfritt stål , eller som helt enkelt föredrar utseendet på guld . De arbetar på samma sätt som rostfritt stål hängslen , men kostar mer , eftersom de har guldplätering över stål .

lingvist hängslen

Lingual hängslen är en nyare typ av hängslen , och en av de mest kostsamma . Dessa metall hängslen sätts bakom tänderna istället för framför , så de inte syns . Lingvist hängslen kan vara obehagligt för vissa människor , och tungan är mer mottagliga för att få klippa . Människor som har haft lingvist hängslen brukar gå igenom en anpassningsperiod med sina tal , eftersom hängslen kan störa flödet av din tunga.

Invisalign Hängslen

Invisalign u00AE tandställning , den nyaste hängslen tillgängliga, blir allt vanligare. Tillverkad av klar , termoplast " Skenorna " som är formgjutna i din mun , de är de mest kostsamma av alla hängslen . En stor fördel med Invisalign hängslen är att de är flyttbara . De byts varannan vecka som tänderna flyttas . Längden på behandlingen beror på hur ofta du bär hängslen , men kan vara mindre än ett år . Ortodontister måste delta i utbildning för att använda Invisalign hängslen , är så inte alla kvalificerade att erbjuda dem.

Previous:nothing Next:TMJ käksmärta symtom

Relaterade artiklar


 • hur man förebygger sjukdomar i tandköttet
 • tandställning definition
 • visdomständer smärtsymptom
 • hur man handskas med hängslen
 • partialprotes alternativ
 • hur man förebygger karies hos ditt barn
 • hur man har ett friskt leende
 • om naturliga naturläkemedel för hål i tänderna
 • Hur du tar hand om dina tänder
 • hur att bleka tänderna med hem produkter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com