om Medicaid tandvård täckning

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-10
Medicaid är en federal regering och statliga program som hjälper till att ge vård för de fattiga . Medicaid , särskilt tand program . har sina fördelar såväl som dess brister. Programmet hjälper barn , som de försäkrade genom Medicaid har bättre oral hälsa än de som inte är försäkrade . För att kvalificera för tandvård täckning genom Medicaid , måste du uppfylla vissa finansiella krav , liksom stödberättigande och hygienkrav

Vad är Medicaid ?

Medicaid är ett frivilligt gemensamt program mellan den federala regeringen och delstaterna . Syftet med Medicaid programmet är att ge sjukförsäkring till de fattiga , äldre och funktionshindrade. Det finns behörighet normer och krav som man måste ta hänsyn till när man väljer Medicaid . Medlemsstater som deltar i Medicaid-program är skyldiga att ge vård till alla som omfattas av regeringens riktlinjer .

Alla på Medicaid som är under 21 år kan åläggas att delta i EPSDT förmån , som står för en tidig och återkommande screening, diagnostik och behandling . Detta är nödvändigt för att förebygga och behandla sjukdomar innan de framsteg .

De 21 år eller äldre får inte rätt till tandvård täckning . Det är upp till staten att välja till vem det ger tandvård .

EPSDT förmånsprogram

Under EPSDT förmån måste alla stater ge alla Medicaid berättigade barn under 21 år med omfattande , förebyggande , reparativ och akut tandvård . Dessa tjänster definieras av staten .

När den Medicaid , om du eller ditt barn är under 21 år gamla, tandvård krävs vid sex månaders intervall eller normer baserade på din tandläkare kontor och EPSDT nytta . Staten kommer att avgöra om du behöver fler besök grunda sig på samråd med dentala organisationer . Om en tand förfarande är nödvändigt , skall ett samrådsmöte fortfarande att behövas . Den grundläggande tjänster som Medicaid finns bland annat smärtlindring , behandling av infektioner , tand eller tänder återställande och förebyggande tandvård. Om du har Medicaid , kommer staten att avgöra om en viss tandvård är nödvändiga .

nackdelar med Medicaid Dental Täckning

En av sex tandläkare får $ 10. 000 eller mer från Medicaid betalningar varje år . Mycket få tandläkare deltar i programmet . Man måste göra omfattande forskning för att hitta en tandläkare som accepterar Medicaid .

Medicaid inte betalar alla kostnader för särskilda tandvård . De ersättningsnivåer som är väsentligt lägre än utbetalningarna av andra försäkringsbolag.

Eftersom Medicaid kräver anmälningsavgifter , fakturering former som inte är som andra standardformulär , krav tillstånd , långsam behandling av betalningar och behörighet beslutsamhet , kommer många tandläkare inte delta i Medicaid -programmet.

Tråkigt nog en tredjedel av Medicaid tandläkartider som görs hamnar utan deltagaren visar upp de utses . Detta orsakar tandläkare många problem , bland ned tid och ekonomiska förluster. Detta är ytterligare en orsak till att många tandläkare vägrar att engagera sig med Medicaid -programmet.

Kostnader i samband med Medicaid ökar , särskilt receptbelagt läkemedel kostnaderna och detta orsakar en finansiering problem för programmet .

Under en ekonomisk kris , många fler människor börjar att ansöka om Medicaid . När befolkningen ökar och ökar efterfrågan på statligt stöd , blir finansieringen mer sällsynta .

Flera program i samarbete med Medicaid är faktiskt elimineras för att hjälpa till med finansiering . Remimbursements håller på att frysas , samt stödberättigande håller på att justeras för att ge sjukförsäkring till fattiga .

Kvalifikationer för Medicaid och Dental Täckning

Medicaid omfattar personer som uppfyller vissa ekonomiska kriterier som grundas på staten. Låga inkomster barn , äldre , gravida kvinnor och personer med funktionshinder är kategoriskt berättigade , vilket innebär att i vissa stater även om de inte kan beviljas ekonomiskt , gör deras situation dem berättigade . Detta är möjligt eftersom den federala regeringen tillåter stater att öka täckningen utöver dessa grundläggande normer .

Varje stat konstruktioner sina egna regler för stödberättigande . Detta innebär att det finns en stor variation i vem som är accepterat , vilka finansiella villkor som du måste uppfylla , liksom andra specifikationer .

Tjänster Förutsatt

Medicaid erbjuder många olika tjänster för att möta behoven hos deltagarna . Varje stat beslutar om vilken tandvård det kommer att ge liksom alla andra kompletterande tjänster . Medicaid har begränsade resurser , så kostnadsfördelningen är begränsad . Detta innebär att barn och gravida kvinnor inte har rätt till fördelning av kostnaderna .

Medicaid betalar för lab avgifter , medicinering , tandutdragning ( minsta tillåtna varje år ) , tand återställande och andra dentala tjänster .

Om en stat väljer att tillhandahålla ytterligare tjänster, skall den tillämpa tjänster till alla politiska nivåer , ge ekonomiska bidrag från staten på inte mindre än 40 procent , möjliggör en utfrågning för alla personer vars behörighet eller fordran vägras eller inte behandlas i tid för ett möte eller en tjänst , ge administration för Medicaid plan , utse en myndighet för att administrera , ge garantier för alla sökande och uppfylla olika krav .

Previous:nothing Next:vad som orsakar svullet tandkött ?

Relaterade artiklar


 • hur man rengör munnen med tandställning
 • hur ta hand om min tandläkare nattvakt
 • hur man gör en mer produktiv tand schema
 • hur du får ditt barn att borsta tänderna - ett roligt sätt
 • låg kostnad tandimplantat
 • hur man kan bli av dålig andedräkt
 • Hur påverkar rökning tandköttsproblem ?
 • hem rättsmedel för att läka uppsvullna tandkött
 • att bota dålig andedräkt ( dålig andedräkt )
 • hur man hittar miami tandblekning tjänster
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com