om sedering tandvård

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-12-28
Känner du dig orolig över tanken på en tandläkartid ? Vill du undvika att ta väl hand om din tandhälsa eftersom du är rädd för att besöka tandläkaren ? I så fall kan sedering tandvård vara ett bra alternativ för dig . Eftersom det finns risker som finns är det viktigt att känna dina alternativ när det gäller att dentala sedering

Vad är sedering tandvård . ?

sedering tandvård är användningen av lugnande medel under tandingrepp att lugna patienten . Det kan variera från droger som lugnande medel , lugnande , ångestdämpande mediciner för lustgas . Vissa patienter använder också hypnos för att lindra sin ångest . Narkos som helt sedates en patient är sömn tandvård , inte sedering tandvård .

Varför sedering tandvård ?

För folk som undviker tandläkaren av rädsla eller minnen av dåliga erfarenheter i det förflutna , kan sedering tandvård ge avkoppling de behöver för att bibehålla sin munhälsa . Även tandläkare regelbundet använder lokalbedövning för smärtlindring under tandingrepp , går sedering tandvård i allmänhet ett steg längre än så för att hjälpa patienten slappna av och minska ångest över förfarandet.

Vad är inblandade ?

Beslutet att använda lugnande medel är bäst kommit fram till genom ett samtal mellan tandläkare och patient . Beroende på förfarande , patientens ångest nivåer och andra faktorer påverkar hälsan (t. ex. ålder eller tidigare sjukdomar ) kommer tandläkaren avgöra hur vilken typ av sedering och hur mycket man ska använda .
Under sedering tandvård , en patient kan går igenom en tand förfarande utan att vara fullt medveten om vad som händer , efter ingreppet , han eller hon kanske inte ens minns det

Riskfaktorer

Tandläkare inte automatiskt få utbildning i sedering tekniker som en del av sin utbildning . . The Wall Street Journal varnar för "möjligheterna till oversedation " under detta förfarande , vilket ofta innebär att man tar mer än ett piller i en 24-timmarsperiod . Förutom de hälsorisker kan sedering tandvård vara dyrare än traditionell tandvård på grund av ytterligare läkemedel inte kan omfattas av sjukförsäkring. Av denna anledning vissa tandläkare väljer att administrera enda regelbundna anestesi under sina rutiner .

Andra alternativ

Läkemedel som Novocaine och dikväveoxid ( lustgas ) är vanligt förekommande i tandingrepp . Novocaine skulle injiceras i det område i munnen som ska delta i förfarandet , för att bedöva området och minska smärta . Lustgas har inandats, att hjälpa patienten slappna av under hela förfarandet. Tandläkare är väl utbildad i användning av dessa anestetika och kunna administrera dem utan kompletterande utbildning .

Previous:nothing Next:hur man fixar dental fluoros

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av dålig andedräkt permanent
 • hur man tar hand om dig själv med en infekterad tand
 • hur man har rena tänder
 • hur för att eliminera dålig andedräkt
 • hur man får försäkring att betala för tandimplantat
 • hur du tar bort lim från tandproteser
 • hur du hanterar ditt barns tandvärk smärta tills du kan få till tandläkaren
 • hur man håller tuggummi färska
 • hur man gör proteser
 • typer av tandställning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com