orsakerna till dålig andedräkt

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-21
Halitosis är ett behandlingsbart tillstånd i vilket de viktigaste symtomet är andedräkt som har en ständigt illaluktande lukt . Om oredovisade eller lämnas obehandlad kan halitosis leda till framtida komplikationer eftersom dess närvaro ibland visar en underliggande och mer allvarliga medicinska problem , såsom diabetes , gastrointestinala tillstånd eller tandlossning

Muntorrhet

Muntorrhet , eller muntorrhet , uppstår när det finns tillräckligt saliv för att ordentligt rengöra munnen genom att ta bort matrester . Villkoret är ibland ett symptom på en annan medicinskt problem , till exempel ett problem med spottkörteln . Det kan dock uppstå även på grund av användning av ett flertal läkemedel eller när en person andas genom munnen istället för näsan . Behandlingar inkluderar tar receptbelagda konstgjord saliv eller suga på hårda karameller för att främja flödet av saliv .

Mat

Halitosis kan uppstå som ett resultat av den mat du äter . Vissa livsmedel, såsom vitlök och lök , har dålig lukt . Vid förtäring lukten överföringar från mat till blodet till lungorna , där den kvarstår i luften avvisas från lungorna .
Halitosis kan också uppstå som en följd av dålig munhygien . Om tänder och tandkött inte är ordentligt rengjorda-exempelvis genom daglig tandborstning och tandtråd-. matrester kvar i munnen , där de ruttna , producerar ett illaluktande lukt och bidra till tillväxt av bakterier
förebygga kostrelaterade dålig andedräkt, undvika illaluktande mat så är möjligt och alltid god munhygien , såsom tandborstning och tandtråd regelbundet och schemaläggning professionell rengöring var 6 månader . Tandproteser bör även eliminera bakterier genom att ta hand att rengöra sina konstgjorda tänder som rekommenderas .

Medical Disorders

Ett antal underliggande medicinska problem kan leda till dålig andedräkt, inklusive diabetes , lever och njure villkor och kronisk bronkit och bihåleinflammation. Om ett besök hos tandläkaren bedömer att ihållande halitosis inte är relaterad till en muntlig hälsofråga , bör de drabbade konsultera en icke-tand läkare för att se om problemet är relaterat till ett medicinskt problem.

tandlossning

Två framträdande symptom tandlossning är dålig andedräkt och dålig smak i munnen . Parodontit uppstår när vävnaden som omger tänderna blir infekterade , vilket så småningom gör att tandköttet att separera från tänder och tänder för att lossa och slutligen faller ut om villkoret inte behandlas framgångsrikt . Rådfråga tandläkare för en behandlingsplan.

Tobacco Products

Det finns många oral hälsa komplikationer i samband med användning av tobaksvaror , såsom cigaretter och snus . Tobaksvaror inte bara att bidra till dålig andedräkt , men också missfärga tänderna, irritera tandköttet och minska eller förändra smaken på livsmedel . Tobaksprodukter ökar också risken för att utveckla cancer och tandlossning . Det bästa sättet att eliminera dålig andedräkt i samband med tobaksbruk är att sluta använda tobaksprodukter .

Previous:nothing Next:hem rättsmedel för tand smärtlindring

Relaterade artiklar


 • hur man fixar en lucka tänder utan tandställning
 • muntorrhet behandlingar
 • dental felbehandling definition
 • hur man kan bli av en tandvärk
 • om visdomständer
 • hur man kan stoppa en tandvärk naturligt
 • hur man kan förebygga fluoros hos barn
 • hur man kan stoppa tand smärta
 • hur man får vitare tänder på två veckor hemma
 • om tandvård planer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com