skäl för metallsmak i munnen

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-28
Det finns många skäl till att ha en metallsmak i munnen . Vissa villkor som anges med en metallisk smak har betydligt fler symtom än bara en metallsmak i munnen , så om du har denna sjukdom och har andra stora hälsoproblem , är det bäst att uppsöka läkare . Din läkare kan då avgöra om du har en allvarlig sjukdom eller tillstånd . Men om en metallsmak i munnen är det enda som är ur gängorna med dig , det finns flera orsaker , vilket innebär att det finns flera möjligheter att utesluta .
Om kost , på grund av droger eller ett fysiskt tillstånd , är en metallsmak ett symptom och inte en sjukdom i sig . Den främsta orsaken till en metall smak är något i ditt system som reagerar med din kropp kemi för att producera en metallsmak

munhygien

parodontit , tand infektion och gingivit är vanliga orsaker till en metallsmak i munnen . Alla dessa är infektioner i tandköttet eller tand och kan klaras upp med ett recept från din tandläkare . Du måste befria er från infektionen innan du kan avgöra om metallsmak finns kvar . De flesta människor som lider av dentala infektioner kommer att ha smak problemet klarats upp tillsammans med infektionen .

Livsstil

Många av oss tar flera OTC läkemedel , många på en daglig basis. Några av dessa kan vara ansvarig för en metallisk smak i munnen . Prenatal vitaminer, järn och kalcium i synnerhet visat sig orsaka en metallsmak i någons mun . Vanligtvis smaken försvinner som läkemedlet gör det igenom ditt system . Om inte, kontrollera att se till att du inte tar alltför många av de kosttillskott . Dessutom kan över disk förkylning orsaka metallisk smak i munnen eftersom antihistaminer torr i munnen och bihålor ut . Detta kan ibland leda till att du smakar metall . Många alkoholister har en metallsmak . Detta kan orsakas av ett antal systemfrågor som rör alkoholism . Alla med alkoholproblem bör sköta det första att se om smaken försvinner .

Sjukdomar

En metallsmak i munnen kan vara en indikation på vissa allvarliga sjukdomar , inklusive njursten , hjärtsvikt , cancer och diabetes . Var noga med att kontrollera andra mer framträdande symptom ( som puls och nivåer av socker ) innan man bestämmer en metallsmak i munnen är ett fastställande av en allvarlig sjukdom .

Andra skäl

Efter att ha operation med anestesi , kan du få en metallsmak i munnen tills läkemedlet är helt ur systemet på en dag eller två . En metall smak kan också vara en biverkning av antidepressiva läkemedel och antibiotika . Viktminskning kan också tenderar att göra någons mun smakar metall .

Behandlingar

Borsta tänderna och när du är där , borsta tungan . Försiktigt borsta över tungan från framsidan till baksidan . Om metallsmak är borta efter tandborstning , men återgår sedan några minuter eller timmar senare har du förmodligen smaken från vissa läkemedel eller tillägg du tar . Om du inte kan borsta bort det för ännu en stund kan det vara ett tecken på något mer allvarligt .

Previous:nothing Next:om sedering tandvård

Relaterade artiklar


 • hur man fixar lösa proteser
 • om tandutdragning
 • om gratis tandkliniker
 • hur lätt svullet tandkött när du har tandställning för tänderna
 • hur man väljer en elektrisk tandborste
 • hur man kan förebygga fluoros hos barn
 • hur naturligt och säkert vitare tänder
 • vad gör partiella proteser kosta ?
 • historia elektronisk tandborste
 • hur man borstar och tandtråd tänderna ordentligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com