skäl för tandvärk

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-12-27
En tandvärk kan vara ett tecken på en infektion eller inflammation . En tand som värker också vanligen känslig för socker , kall mat , värme eller tryck . Smärtan nivå tandvärk kan variera från mild till svår . Om en tandvärk inte behandlas kan det bli värre

tandröta

Karies orsakas av bakterier som lever i plack . Bakterierna fastnar på tandemaljen . Det använder socker och stärkelse från mat för att göra syror som löser upp viktiga mineraler i emaljen . Resultat av förfall inkluderar hål , svaga punkter och förstörelsen av den yttre ytan av en tand . När sönderfallet når mitt lager av tanden det orsakar inflammation och skapar en tandvärk .

pulpiten

pulpit uppstår när massa av tanden blir inflammerad , vilket orsakar tryck på nerven och påverkar vävnaden runt tanden . I de flesta fall är pulpit ett resultat av ett trauma , såsom upprepade tandingrepp eller träffa din tand på ett objekt .

Abscess

En abscess är en infektion i halsen , ansiktet eller munnen som börjar som en tandinfektion . Bakterier från tandinfektion nå tandköttet och sedan halsen, kinderna och käken , vilket leder till svår smärta för patienten . I vissa fall kan infektionen når ansiktsben .

Irriterad Nerve

Om tandemaljen försvinner kan nervändar inuti tanden att utsättas , vilket orsakar svår smärta. Förändringar i temperatur , t. ex. går från varmt till kallt väder kan irritera nervändarna . Sådana förändringar orsakar vätska i tubuli att cirkulera . Transport av vätska drar i nervändarna och orsakar smärta . Sött och surt livsmedel också kan irritera nerven .

tandköttssjukdomar

Tandköttssjukdomar är också en allvarlig infektion som kan orsaka svår smärta om de lämnas obehandlade . Detta kronisk bakteriell infektion växer i tandköttet och når ben som stöder tänder . Tandköttet kan bli så inflammerad att tandens rötter är utsatta , vilket gör tanden känslig för mat .

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till ont i tandköttet ?

Relaterade artiklar


 • hur du öppnar ett ortodontisk hängslen fäste
 • Vad kostar det för vuxna tandställning?
 • om protes implantat
 • hur man rengör en sonic tandborste
 • Hur Listerine döda bakterier ?
 • Hur är tandkronor gjort ?
 • hur fungerar protesen lim ?
 • Vilka är farorna med bär en illasittande nattvakt ?
 • hur man kan bota dålig andedräkt
 • Hur fungerar Invisalign arbete?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com