symtom efter att få bort visdomständer

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-21
Visdomständer , även känd som tredje molarer, finns i alla fyra tillbaka mungiporna , och normalt uppstår i åldrarna 17 och 24 . I vissa personer, visdomständer form aldrig , medan de i andra växa utan att orsaka problem . Men för vissa människor, det finns inte tillräckligt med utrymme för visdomständer att växa , vilket får dem att bli påverkade under tandköttet. I dessa fall , tänderna måste extraheras för att förhindra eventuella infektioner . Efter operation för utvinning , kan flera symtom uppträder

Eftervård

Effekterna av visdomständer utvinning operation kan minskas med tillbörlig omsorg omedelbart efteråt. För att minimera blödning flor hållas över området , och med smärtstillande ska börja när effekter av bedövningen avklinga. Frysackumulatorerna bör användas för att minska svullnad i käken , och all verksamhet som innebär kraftig rörelse bör begränsas till patienten känner sig tillräckligt bra för att återuppta dem .

Blödning

blödningen inte är ovanliga efter operation . För att stoppa överskott blödning , bör patienten placera en kompress i munnen och bita ner i 30 minuter . Om blödningen fortsätter , kan patienten ta bort gasväv och ersätta den genom att bita ner på en tepåse . Syran i te hjälper blodet runt området koagulera. Liggande kan minska blodflödet till käken och bromsa blödningen . Om blödningen kvarstår , bör patienten kontakta tandläkare .

Svullnad

Svullnad runt kinderna och käkarna är också vanligt. För att minska svullnad , bör isklampar appliceras kontinuerligt medan patienten är vaken under de första 36 timmarna efter operationen. Vid den tidpunkten , is vanligtvis inte längre har effekt och bör ersättas med tillämpningen av värme på båda sidor av ansiktet , vilket kommer att bidra till att minska käken stelhet och medger normal käkarnas rörelse för att återgå .

Smärta

Mängden av smärta efter operation kan variera beroende på patientens tolerans nivå och omfattningen av operationen . En over-the-counter läkemedel kommer att lindra mild till måttlig smärta, medan receptbelagda smärtstillande medel kan ges för mer svår smärta . När tar någon smärtlindring , undvika att köra bil eller arbetar i närheten av tunga maskiner . Nivån av smärta bör minska varje dag under hela återhämtningsperioden.

Missfärgning

En del patienter upplever missfärgning av huden efter operationen , som orsakas av förflyttning av blod under tandköttet. Detta kommer sannolikt att inte förrän några dagar efter operationen. Svart , grön , gul eller blå färg visas . Tillämpningen av värme till området kommer att bidra till att skingra den missfärgning .

Previous:nothing Next:hur man läka tandköttsproblem med yoghurt

Relaterade artiklar


 • vem som ska få en avtagbar partiell protes protesen ?
 • hur du tar bort vita fläckar på tänderna
 • och nackdelar med tänder implantat
 • hur reparera en trasig protes
 • hur har vitare tänder
 • hur du väljer den bästa tandkrämen
 • hur man kan förebygga fluoros hos barn
 • hur att bleka tänderna hemma
 • vad är en tandkrona gjorda av?
 • vad gör partiella proteser ut ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com