tecknar en rotfyllning behövs

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-12-13
Många människor möter dentala problem som kräver en rotfyllning som en lösning. Endast en tandläkare kan verkligen bedöma om du behöver den här proceduren. Du kan titta på för symtom dock att föreslå en rotfyllning kan för

rotfyllning Definition

Tänderna är fyllda med massa , som innehåller nerver och levererar tänderna med näringsämnen . Massa vävnad kan bli skadade och /eller sjuka , som så småningom kan leda till döden av pappersmassa . Död av pappersmassa kan leda till infektioner-som , om den lämnas obehandlad kan leda till att du förlorar tanden . För att rädda tanden , kan en tandläkare ta bort massa , rengör rotfyllning och sätta ett tak över tanden för extra skydd och styrka .

Symptom 1

Smärta är den första indikatorn som du kan behöva en rotfyllning . Om du har en ihållande smärta i eller nära en tand , kontakta din tandläkare . Ömhet och svullnad samt smärta också peka på ett problem.

Symtom 2

annat tecken på att en rotfyllning kan behövas är närvaron av en finne-liknande tillväxt på tandköttet . Du kan också märka en dålig smak i munnen . Detta beror på att skada tjänstgör som en belastning och släppa infektion inne i tanden .

Symptom 3

Om du drabbas av vissa typer av skador på din mun och tänder , kan du behöva en rotfyllning i framtiden . Tand skador fick genom någon form av trauma kan leda till förfall . Om du skadar tänderna , kan din tandläkare kontrollera möjligheten att ytterligare skada genom din regelbundna kontroller .

Diagnos

Om du upplever ett eller flera av dessa symptom , besök din tandläkare för en diagnos, behandling och tandvård Röntgenstrålning. Om röntgen visar en mörk fläck vid roten av en av dina tänder , kan det vara ett tecken på förfall . På denna punkt kan du diskutera vidare utvärdering och behandling med din tandläkare .

Previous:nothing Next:olika typer av hängslen för tänderna

Relaterade artiklar


 • hur man förbereder för en visdomstand borttagning och hur man inte få panik i förväg
 • hur att få befrielse från tandvärk naturligt
 • Hur visdomständer bort arbete ?
 • hur att förstå hur tanden sura bär kan förstöra ditt leende
 • vad är en tandkrona uppbyggd ?
 • hur man hittar prisvärda rabatt tandhälsa planer
 • Tooth & tandköttssjukdomar
 • hur du bleka dina tänder
 • hur man uppskatta hur mycket hängslen kostnad
 • hur man får kosmetisk tandvård finansiering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com