typer av hängslen för vuxna

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-12-06
Vuxna tandreglering patienter har flera alternativ att överväga , de behöver inte nöja sig med metall hängslen som bärs av sina kamrater när de var tonåringar . Det alternativ de väljer kan påverkas av sådana faktorer som kostnad , tand färg , hur allvarliga de förskjutning av sina tänder och hur uppenbart att de vill att deras behandling ska

Metal Hängslen

Metal hängslen är en av flera möjligheter för vuxna tandreglering patienten kan välja . Dessa är de billigaste alternativet, men de bär den nackdelen av att vara tydlig när du öppnar din mun eller leende , deras synlighet kan vara en av anledningarna till att du aldrig fått ortodontisk behandling som tonåring . De flesta metall hängslen har en tråd som hålls på plats med små gummiband kallade ligaturer band . " Dessa band finns i flera färger och du kan välja färger för att passa dina behov .

Keramiska Hängslen

Keramik parentes , tillverkade av kompositmaterial, är en mycket stark möjlighet för vuxna tandreglering patient , du kanske väljer att gå med detta alternativ eftersom det keramiska vanligtvis inte fläckar . Dessutom keramiska smälter samman med din tand färg , vilket gör dem svårare att upptäcka. De ligaturen band är klara eller vitt , till skillnad från den keramiska parentes kan ligaturer band fläcken . Om du dricker kaffe eller rött vin , eller om du äter mat kryddad med curry , kan du hitta ligaturer tar på färgen på dryck eller mat . I allmänhet utgör inte detta något problem . De ligaturen band som ska ändras när tråden ändras.

lingvist hängslen

lingvist hängslen är cementerade bakom tänderna , som utgör en klar nackdel . När du försöker att prata , kan du klippa din tunga och har en mycket svår tid att tala . Ortodontister måste vara särskilt utbildade för att tillämpa dessa hängslen , inte varje ortodontist erbjuder den möjligheten. En fördel är att fästena är osynliga för alla du möter , dina vänner och kolleger inte vet att du genomgår tandreglering , såvida du inte berätta för dem .

Invisalign Hängslen

Om du är intresserad av Invisalign alternativet , bör du inte ha betydande ortodonti frågor . Snarare än att vara gjord av traditionella fästen med tråd och ligatur band , dessa " hängslen " är faktiskt gummiunderlag som är dator-tillverkade speciellt för dina individuella behov. Behandlingens gång får du en ny tandreglering bricka som ytterligare kommer att flytta tänderna i deras optimala placeringen . Du måste också vara mycket engagerad i att din behandling eftersom det är helt upp till dig att bära din ortodontisk facket när du inte äter eller tandborstning och tandtråd tänderna .

Rensa Sapphire Hängslen

Dessa hängslen , som består av mono- safir , är mycket tydliga. Eftersom de är genomskinliga , de verkar "försvinna " på patientens tänder . Om du har mycket vita tänder , är detta ett utmärkt alternativ , om dina tänder är inte helt vit , kan du få bättre service med keramiska fästen . För-och nackdelarna för dessa hängslen är desamma som för keramiska parentes .

Previous:nothing Next:hur man kan bota parodontit

Relaterade artiklar


 • hur man tar hand om dålig andedräkt naturligt
 • hur du kan trösta munnen efter att få tandställning
 • hur tandtråd varje dag
 • hur man sparar pengar på tandhälsan
 • om tand värk
 • hur man kan minska smärtan från hängslen
 • hur man kan minska risken för karies och tandlossning
 • hur man får vitare tänder med hjälp av enkla steg i hemmet
 • Hur man köper bästa tandborsten desinfektionsmedel till bästa pris
 • hur man vet hur mycket tandställning kommer att kosta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com