typer av hängslen

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-11
Jämfört med för 35 år sedan , har tandreglering patienten en bred meny av valmöjligheter för honom som han bestämmer vilken typ av ortodontisk hängslen han vill bära . Han kan välja de mer traditionella konsoler med ledningar och resår , eller så kan han välja en flyttbar ortodonti system . Hans ortodontist kommer att bestämma vilka alternativ som bäst kommer att flytta sina tänder i en frisk ny sträckning

Upper Löstagbar Appliance

Passiva URA : s håll tänder på sin ursprungliga plats . aktiv URA : s används för att korrigera den främre tanden och enda tand kors bita . Dessa apparater kan användas för kortsiktiga , enkla tand rörelse för att korrigera ett dåligt bett .

Invisalign

Invisalign använder tydlig dental brickor att utöva kontinuerlig , lätt tryck på tänderna för att flytta dem till en korrigerad position . Ortodontist kommer att limma små " knappar " på flera tänder , vilket håller facken på plats , dessa brickor är slitna i 22 timmar varje dag , och tas bara så att patienten kan äta eller borsta och tandtråd hennes tänder . Hon kommer att gå igenom i genomsnitt 18 till 30 brickor under sin behandling , beroende på hur mycket tand rörelse krävs .

Hawley Hållare

Även när tandreglering med tandställning har avslutats och patienten är klädd i en hållare för att hålla tänderna i deras nya sträckning är Hawley hållare betraktas som en " flyttbar tandställning . " Den Hawley hållaren består av ett självhäftande plast som klistras på rostfritt stål knäppe metall ( för de bakre kindtänderna ) och en tunn metall båge för de första sex framtänderna . Patientens ortodontist kan besluta att ha honom bära en lägre avtagbar hållare samt en övre löstagbar hållare .

Clear Hållare

Den klara overlay hållaren , som ser mycket lik den Invisalign ortodonti facket , används för att hålla tänderna i deras nya sträckning gång tandreglering har avslutats . På grund av det estetiska ett klart hållare , kan patienterna vara mer villiga att bära sina tydliga hållare än vad de skulle den traditionella Hawley hållaren , på så sätt mer framgångsrika i att behålla sin nya tand anpassningen .

Simpli5

Simpli5 är en tydlig tandreglering som liknar Invisalign eftersom det är tillverkat av en genomskinlig plast . Detta tandreglering Systemet består av fem Aligner som utformats för att behandla en båge eller båda ( över-och underkäken ) . Om båda käkarna ( valv ) behandlas , kommer patienten att ha 10 Skenorna bära

Röd Vit Blå

Detta ortodontisk systemet behandlar endast en båge ( den övre eller nedre bågen ) . Röda White , Blue Systemet är tänkt att användas för patienten med en mer mild förskjutning av hennes tänder . Systemet består av tre Skenorna , namnet kommer från färgade prickar placeras på varje rad Aligner . Prickarna varna henne som Aligner hon skulle vara klädd i en viss punkt i hennes behandling .

RW II

Detta system består av endast två Skenorna och behandlar endast en båge . Den RWII görs bara lite annorlunda än de andra Skenorna , det är fodrad med ett flexibelt innerfoder som sägs ge utrymme för större tand rörelse med varje Aligner . Denna liner ökar behålla åtgärden av Aligner och är bekvämare , det liknar Invisalign systemet .

Previous:nothing Next:hur man rengör tänderna utan tandläkare

Relaterade artiklar


 • Så här avslutar tandlossning
 • om gratis tandkliniker
 • hur du tar bort beläggning på tänderna med Everclear och bakpulver
 • hur du tar bort nikotin fläckar från tandköttet och läpparna
 • Periodontala sjukdom i de bakre tänderna
 • botemedel för tandköttsproblem
 • hur ta hand om barnets första tänder
 • hur att bleka och rengöra tänderna naturligt
 • hur du väljer en ortodontist för dina barn
 • botemedel & behandling för stress muntorrhet / xerostomi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com